24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ GELİYOR

Kurtköy?deki eski bina yıkılarak, yerine son derece modern bir halk eğitimi merkezi hizmet binası yapımına başlandı. Temel aşamasında olan merkez, 1300 m2 kapalı alana ve 24 dersliğe sahip olacak. 5 milyon liraya malolması beklenen proje, 2011 Ağustos?und

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ GELİYOR

İLK DEFA KENDİ BİNAMIZ OLACAK
Pendik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Pendik’in ilçe statüsüne kavuştuğu günden bu bu yana, ilk defa kendi binasına taşınma imkanı yakaladı.
Pendik Kurtköy’de bulunan halk eğitimi merkezi müdürlüğünün eski karkas binası yıkılarak, yerine son derece modern bir halk eğitimi merkezi binası yapımına başlandı.
Henüz temel aşamasında olan bina, 1300 m2 kapalı alana sahip, 24 derslik ve idari binanın bulunduğu 5 kattan oluşuyor. Yapımı 5 milyon TL’ye malolacak merkez binası, 2011 Ağustos’unda, bitirilmiş olarak Pendik Halk Eğitimi Menkezi Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

BÜROKRATİK ENGELLERERAĞMEN HAYATA GEÇTİ
Pendik Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Metin Tiryaki, bu binanın yapımında, Pendik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yasin Turuç ile birlikte çok mücadele verdiklerini ve engellemek isteyen bazı bürokratik kesimlere rağmen bunu başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, “Ancak, 600 bin nüfuslu Pendik İlçesi için bu yeterli mi, hayır. Biz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak, Pendik Fevziçakmak Mahallesi’nde bulunan atıl vaziyetteki kargas binanın yerine bu binada, daha geniş ve Pendik İlçesine yakışır bir merkez bina inşa etmek arzusundayız.” şeklinde konuştu.

HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ OLDUKÇA AKTİF OLDULAR
Metin Tiryaki, halk eğitimi  merkezlerinin, son yıllarda asli görevine dönerek, büyük imkanlarla donatıldığını ve belediye ile işbirliği içinde, bir çok insanı meslek ve iş sahibi yaptığını vurgulayarak, merkezlerin işlevlerinin, bu dönemlerde hayli önem kazandığının altını çizdi.


Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.