24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

HAİTİ?YE ŞİMDİ YATIRIM YAPAN KAZANIR

Yaşadığı deprem felaketinden sonra yeniden yapılanmaya giden Haiti, Türk yatırımcıları bekliyor. Kimse Yok Mu Derneği yetkilileri Eyüp Tok ve Metin Çetiner, Haiti Hükümeti?nin, önceliği Türk yatırımcılara vereceğini söyledi.

Haiti?ye şimdi yatırım yapan kazanır


Kimse Yok Mu Derneği yetkilileri Eyüp Tok, Metin Çetiner, Haitili iş adamı John Preetzamann-eşi Aysel Preetzamann Ertürk ve Pendikli bir gurup iş adamı, geçtiğimiz çarşamba günü, Hendek TAY TEM Tesisleri İsmail’in Yeri Lokantası’nda biraraya geldi.
Toplantıda, gazetemizin imtiyaz sahibi Ümit Kahyaoğlu, Zirve Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Çakmak, RSA Kapı Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Coşkun ve milli eğitim müfettişlerinden Yener Çaycı da hazır bulundu.
Deprem felaketinden sonra Haiti’ye giden Kimse Yok Mu Derneği yetkilileri Eyüp Tok ve Metin Çetiner, izlenimlerini anlattılar.
Dernek yetkilileri, Haiti’nin yatırıma ihtiyacı olduğunu ve özellikle Türk yatırımcıları beklediğini kaydettiler. Eyüp Tok, özellikle inşaat, tekstil, tarım ve petro kimya alanında ciddi yatırım boşluğunun bulunduğunu kaydetti.
Haitili iş adamı John Preetzamann ise, ülkeye gelecek olan yatırımcılara kapılarının açık olduğunu ve kendilerine her türlü kolaylığı sağlayacağı sözünü verdi.
İsmail’in Yeri Lokantası işletmecisi İsmail Çolak, misafirlerini en güzel şekilde ağırladı.
Çolak, kendini hizmete adamış olan gönlü geniş hizmet insanlarını ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu da kaydetti.






Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.