24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

GÜLLÜBAĞLAR İMKB LİSESİ AB?YE GİRDİ

Milli Eğitim Müdürü Bahattin GÖK ve okul müdürü Serkan GÜR ile birlikte, Pendik kaymakamını ziyaret eden öğrenciler, önümüzdeki hafta Hollanda?ya gidiyorlar.

Güllübağlar İMKB Lisesi AB?ye girdi


Pendik Güllübağlar İMKB Teknik Endüstri Meslek Lisesi’nin, Leonardo da Vinci Hareketlilik (Mobility) projeleri çerçevesinde sunduğu 34.044 AVRO bütçeli, CNC OPERATÖRLÜĞÜ EĞİTİMİ (CNC OPERATION TRAINING) isimli IVT Projesi, Türkiye’de başvuru yapılmış 2157 proje teklifi arasından seçilerek, İstanbul ilinden kabul edilen 25 proje içerisinde yer aldı.
Proje sayesinde, mobilya ve iç mekan tasarımı alanında okuyan 15 öğrenci ve görevli 3 öğretmen, Hollanda’da yer alan Regio Colege’de, önümüzdeki haftadan itibaren mesleki ve teknik eğitim almaya başlıyorlar.
    Projelerinin, öğrencilerin eğitimleri ve gelişimleri açısından çok önemli olduğunu vurgulayan okul müdürü Serkan GÜR, okulların hazırladığı ve Ulusal Ajansın desteklediği bu projeler sayesinde, her yıl  binlerce gencin, ekonomik olarak belki de hiç bir zaman fırsat bulamayacakları bir şekilde yurt dışında eğitim aldığını ve bu nedenle de Avrupa Birliği Fonları’nın desteklediği projelerin, bütün okullar tarafından yakından takip edilerek, öğrencilere kazandırılması gerektiğini kaydetti.
    HAYALLERİMİZ GERÇEK OLUYOR
    Ülke çapında kazanılan bu başarının haklı gururunu yaşayan öğrenciler, duygularını şöyle dile getirdiler: “Bizler, şartlar ne kadar zor olursa olsun başarının, istenildiğinde elde edileceğini gördük. Toplamda beş yıllık bir eğitim hayatı olan okulumuzun, henüz 2. mezunlarını vermesine rağmen, kısa sürede adını bu şekilde duyurması, iş hayatına hazırlandığımız bu süreçte bizlere, çok büyük avantajlar sağlayacak. Projeye katılacak çoğu arkadaşımızın maddi imkânsızlıklar nedeniyle, zaman zaman okula nasıl geleceğini düşünürken, şimdi bir Avrupa ülkesine gidebilme hayalini gerçekleştiriyor olması, umutlarımızı bir kat daha artırdı. Okulumuzla gurur duyuyoruz.”
    GÜR, ÖĞRENCİLERİN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ
    Öğrencilerine ve ekip arkadaşlarına, daima en yüksek noktayı hedef göstererek, çalışmaların her adımında, tecrübeleriyle destek sağlayan okul müdürü GÜR’ün, bu çalışmada da ekibini yalnız bırakmaması, tüm okul ailesinin takdirlerini topluyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.