24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

GELECEĞİN PENDİK?İ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Geleceğin Pendik?ini şekillendirmek için bir yıldır sürdürülen çalışmalarda sona gelindiğini kaydeden Dr. Salih Kenan Şahin, üniversitelere hazırlattıkları kentsel dönüşüm projelerinin, kısa süre içerisinde hayata geçirileceği müjdesini verdi.

Geleceğin Pendik?i için düğmeye basıldı


Geçtiğimiz hafta, belediyeye ait Güzelyalı Sosyal Tesisleri’nde, gazetecilerle biraraya gelen Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, projelerini anlattı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM
Şahin, en önemli projelerinin kentsel dönüşüm olduğunu, öncelikle de olası bir depremde risk oluşturacak bölgelerde uygulanacak olan, ünivesitelere hazırlattıkları projelerin, bitmek üzere olduğunu söyledi.
Kentsel dönüşümde ilk uygulama, Velibaba, Ertuğrulgazi ve Sülüntepe’de gerçekleştirilecek. Sonrasında ise, Dolayoba (Dumlupınar ve Orta Mahalle), Fevziçakmak, Çamçeşme, Kavakpınar ve Kaynarca var.
Projeler uygulanırken, vatandaşların istek ve talepleri de dikkate alınarak, kimse mağdur edilmeyecek.

PENDİK HÜKÜMET KONAĞI TAVŞANTEPE’YE GELİYOR
 Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, Çamçeşme’deki Kaymakamlık, Milli Eğitim ve Tapu Müdürlükleri’nin bulunduğu alanın, kentsel dönüşüm projesi sınırlarında kaldığını ve taşınacağını kaydetti.
Yeni hükümet konağının, belediye imkanlarıyla inşa edileceğini kaydeden Şahin, “2011 yılı bütçesine, hükümet konağını koyduk. Belediye olarak yapacağız. İlçeye modern bir hükümet konağı kazandıracağız. Tüm kamu binaları, aynı mekanda hizmet verecek.” dedi.

İSKANDA %30 İNDİRİM YAPTIK, DAHA FAZLA KAZANDIK
Pendik Belediyesi, 2010 yılında, iskan ücretlerinde, %30 indirim uyguladı. Uygulama sonucunda daha fazla vatandaş, iskan için müracaat etti ve belediye kasasına daha fazla para girdi.

EN UCUZ OTOPARK PENDİK’TE
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile iyi bir anlaşma yaparak, İstanbul’un en ucuz otopark ücretini, Pendik’te uyguladıklarının altını çizen Salih Kenan Şahin, Pendik’te, en ucuz otopark ücretinin 2 lira, en fazla ücretin ise, 12 lira olduğunu kaydetti. İstanbul’da, AK Parti İl Teşkilat toplantılarında yapılan incelemeler sonucu ise, parayı iyi yöneten belediyeler olarak, Zeytinburnu ve Pendik belediyeleri, ilk sırayı paylaştılar.

İHALEYE GİREN MÜTEAHHİTLERLE GÖRÜŞMEM
Hakkında çıkan ve iddia edilen bazı ihale yolsuzluklarına da değinen Salih Kenan Şahin, “Bugüne kadar yapılan ihalelerde, ihaleye giren ya da girmesi muhtemel hiç bir müteahhitle görüşmedim ve görüşmem, bunu herkes böyle bilsin. Kamuoyunu, yalan, yanlış yönlendirmek, kimseye ve özellikle de Pendik’e, hiç bir fayda sağlamayacaktır.” dedi.

CHP’NİN SÖYLEMİ DOĞRU
Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tüm çabalarının, insanların bulundukları mahalle ve caddelerde, yeniden ikamet etmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Salih Kenan Şahin, bunun için de oldukça hassas davrandıklarını ve kimseyi yerinden etme gibi bir niyetlerinin olmadığını özellikle vurguladı.

Şahin, “İnsanlara, kırmızı kurdeleye bağlı tapu dağıtmakla, insanların sorunlarını çözdük diyemezsiniz. Ancak, ilçede yaşayanların, mahalleleri ve mekanları iyi yaşanılır ve gelir getirir bir durumda olması halinde, vatandaşlara daha iyi hizmet edileceğine inanıyorum.” dedi.

CHP’nin “Kentsel dönüşüm, kentsel sürgün olmasın” söylemine de katıldığını kaydeden belediye başkanı, tüm çabalarının bu yönde olduğunu ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.