08 Ekim 2026
  • İstanbul17°C▼
  • Ankara20°C

GAZZE İÇİN DUAYA 

Muhammed Murat Hacımustafaoğulları

08 Ekim 2026 Perşembe 15:09

 

Dün 7 ekim Aksa Tufanı ve Gazze soykırımının 3. yıldönümü vesilesiyle Filistin davasına gönül veren Pendikli kardeşlerimizle  Çarşı Camii önünde buluştuk.

 Filistin'de yaşanan dram her ne kadar olumsuz bir hadise olsa da;  hangi düşüncede olursak olalım, ortak paydada buluşmamıza vesile oldu. Gazzeliler tüm insanlığa yol gösteren  öğretmen oldular elhamdülillah. 

Toplantımıza katılan bir Filistinli kardeşimize verdiğimiz  Arapça röportajla da Pendik'ten Gazze'ye selam gönderme imkanımız  oldu.

Bu sene yaptığımız dua son dua olsun diyerek, seneye Kudüs'te, Mescidi Aksa'da buluşup şükür secdesine kapanmak istediğimizi  gençler, çocuklar, kadınlar ve tüm cemaatimizle samimiyetle Yüce Rabbimize  ilettik. Rabbim dualarımızı kabul eylesin. 

Programın yapılmasına vesile olan tüm resmi ve sivil kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz.  

Bu vesileyle Pendik Çarşı Camii önünde  Filistin ve Gazze için yaptığımız duamızı sizinle buradan paylaşıyorum;
 "İzzet ve Celal sahibi Allahım!
Bizler bugün etrafını mübarek kıldığın Kudüs için, Filistin için ve ilk kıblemiz için mücadele eden Mücahid Filistinli kardeşlerimize dua etmek için  toplandık. Toplantımızı hayırlara vesile eyle. Dualarımızı kabul eyle Allahım. 
Ya Rabbi biliyoruz; bizler tam manasıyla Gazzedeki kardeşlerimize yardım edemedik. Hatalarımızı, kusurlarımızı biliyoruz. Sen bizleri affeyle Allahım. Yüzyıllarca hamisi olduğumuz Filistinli kardeşlerimize bugün tam manasıyla yardım edemiyoruz. Sen bizleri affeyle. Onlara gıda yardımını bile ulaştıramıyoruz. Sen bizleri affeyle Allahım.
Ya Rabbi; sen zelil durumda olan şu ümmeti  Muhammedi tekrardan  izzetlendir.
Allahım izzet sahibi olan sensin , mülkün yegane sahibi  sensin. Dilediğine izzet verirsin, dilediğini zelil edersin. Sen her şeye kadirsin Ya Rabbi.
Kudüs'ü fetheden Hz. ÖMER ahlakıyla bizleri ahlaklandır  Ya Rabbi. Ya Rabbi Kudüs'ü tekrar fethedecek Ömerler'i Selahaddini Eyyubiler'i  şu garip ümmete lutfeyle Ya Rabbi.
Ya Rabbi, bizler elimizden geldiğince kardeşlerimize destek olmaya çalışıyoruz.Sen birimizi bin eyle, bereket ihsan eyle. Sen kardeşlerimizi zalim siyonist işgalinden kurtar Ya Rabbi. Ya rabbi bizleri de onların işgalden kurtulmasına vesile eyle. Yüzyıllarca ümmeti  Muhammed'e hamilik yapmış olan şu necip millete Kudüs'ün  hamilliğini, Fatihliğini tekrar nasip eyle. 
Ya rabbi, hem onların yüzlerini güldür, hem bizim yüzümüzü güldür Ya Rabbi. 
İzzet ehli olan Gazze halkını siyonistler karşısında çaresiz, yardımsız bırakma Allahım.
Nasıl ki Bedir'de meleklerini indirip Efendimiz'i desteklediysen,  bugün de senin etrafını mübarek kıldığın beldenin hamisi olmaya çalışan Hamaslı mücahit kardeşlerimize, İzzettin Kassam tugaylarına ve yeryüzünde İlahi Kelimetullah uğruna cihad eden, mücadele eden tüm kardeşlerimize yardım eyle Ya Rabbi.

Ya Rabbi tek sığınağımız sensin. Sana iman ediyoruz. Ancak ve ancak Sana ibadet ediyor ve sadece senden yardım diliyoruz Ya Rabbi. 
فانصرنا على القوم الكافرين 
فانصرنا على القوم الظالمين
فانصرنا على القوم المنافقين 
فانصرنا على القوم اليهوديين الصهيونية
ALLAHIM SEN  ZALİM SİYONİSTLERİ KAHHAR İSMİ ŞERİFİNLE KAHRU PERİŞAN EYLE
Ya Rabbi kardeşlerimizi kafirlerin şerrinden muhafaza eyle. Senin dini mübini İslamının izzeti için savaşan kardeşlerimizi nusretinle muzaffer eyle.
نصر من الله و فتح قريب وبشر 
المؤمنين 
Ya Rabbi sen Kudüs'ün fethini tekrardan şu ellerini açıp dua eden kardeşlerimize nasib eyle. Kudüs'e giden ordunun bir eri olmayı bizlere nasib eyle. Şu gözlerimizle ümmeti Muhammedin izzetlendiği ve kafirlere galebe çaldığı günleri görebilmeyi bizlere nasib eyle.
"Nusret Allah'tan   ve fetih yakındır, müminlere müjdele" buyuruyorsun. Sen bizlere fethi müyesser eyle Allahım. 
Ya Muinü Ya Allah.
Ya Fettahu Ya Allah.
YA KAHHARU YA ALLAH.
YA ZEL CELALİ VEL İKRAM
YA MALİKEL MÜLK.
تؤتى الملك من تشاء و تنزع الملك من تشاء وتعز من تشاء وتذل من تشاء بيدك الخير انك على كل شيء قدير "

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.