22 Kasım 2024
  • İstanbul8°C
  • Ankara12°C

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR!

Kupa terapisi olarak adlandırılan Hacamat, yılda iki kez yaptırıldığında, hem hastalıklara karşı koruyor, hemde haztalıkları tedavi ediyor.

Faydaları saymakla bitmiyor!

11 Kasım 2016 Cuma 18:30

Hacamat ve Faydaları 

Binlerce yıldır şifa kaynağı olarak kullanılan hacamat ne yazık ki unutulmaya yüz tutmuş durumda
Çin’den İngiltere’ye, Güney Amerika’dan Moğolistan’a dünyanın her yerinde bin yıllardır kullanılan bir tedavi metodudur.

Binlerce yıldır dünyanın her yerinde uygulanmasına rağmen hiçbir yan etkisine rastlanmayan doğal, etkili ve kolay bir tedavi olabilir mi? Batılı doktorlar bir insanlık mirası olan hacamat terapisini keşfetmeye başlıyor.
Hacamat koruyucu sağlık uygulamasıdır. Yılda en az iki kere tam tarama yapılması durumunda vücudu hastalıklara karşı korur. Kan dolaşımını ve üretimini hızlandırır. Kan da biriken toksitleri, kalsiyumu ve hücre kalıntılarını temizler vücuda zindelik verir.

Hacamat üç şey için yapılır.
A-korunma
a) Hastalıklardan korunma
b)Manevi Rahatsızlıklardan korunma
(1 sihir 2 büyü 3 nazar gibi manevi rahatsızliklara çok iyi geldiği kanıtlanmıştır)
B- Sünner Amaçlı
C- Tedavi Amaçlı (tedavi amaçlı olduğu zaman, mevsim ve ayın günleri gözetilmez.

Hacamat, dini bir vecibedir, islami metotlara ve kurallara göre  yapıldığı  vakit daha iyi sonuçlar alınır. Özelliklede  manevi rahatsızlıklara.............?
Efendimiz s.a.v 50 yıllık büyüyü bozduğunu aktarmıştır.

Tarihi neredeyse insanlık tarihi kadar eski olan bir tedavi yöntemi: Hacamat. Batılı bilim adamlarının kupa terapisi olarak tanımladığı bu tedavide amaç vücutta akıcılığı olmayan kirli kanı ve dokular arasındaki sıvıda (ekstravasküler sıvı) biriken atıkları dışarı almak.

Hacamat terapisinin temelleri kupalarla oluşturulan vakumun vücuttaki atıkları deri yüzeyine çıkarmasına dayanıyor. Sonra terapist iz bırakmayan 2 mm.’lik çiziklerle bu sıvıları dışarıya alıyor.
Hacamat 5000 yıllık tarihi olan ve Sümer’ ler dönemlerine kadar tarihi olan Çin tıbbında, tüm Asya ülkelerinde, Mezopotamya da ve tüm İslam coğrafyalarında uygulanmış, ibni- Sina ve birçok hekim tarafından en çok başvurulan koruyucu sağlık terapisidir.
Peygamber efendimiz (S.A.V.) döneminde hacamat uygulaması eski dönemlerden intikal etmiş ve efendimiz bizzat ve sık sık kendisi de yaptırmıştır. Bu konu da hacamatı tüm ümmetine tavsiye etmiş ve hacamatta şifa vardır buyurmuşlardır.

Batıda uzun zamandır ilgi gören bu tedavi yöntemi Anadolu’da da oldukça iyi biliniyor. Hemen herkesin hafızasında kupa çeken bir büyükanne vardır.

Avrupa ülkelerinde son yıllarda Kupa terapisi adı altında birçok ülkede uygulamalar yapılmaktadır.İngilterede bizzat uzman haccamlar tarafından hijyenik bir ortamda uygulamalar devam etmekte ve kupa terapisi derneği ile eğitimler verilmektedir. Bu eğitim tüm Avrupa ülkelerinde akredite edilmiş durumdadır.

Hacamat Nedir?

Özel vakumlu kupalar ile kan alma yöntemi olan hacamat damardan kan aldırma yönteminden tamamen farklı bir uygulamadır. Uygulandığı bölgelerin özelliği nedeniyle klasik, damardan kan aldırma yönteminden farklı etkileri vardır. Hacamatın yapıldığı bölgelerde bulunan akupunktur noktalarının da ciddi bir şekilde uyarılması sonucu bu farklı etkileri ortaya çıkmaktadır.
Hacamat uygulanan bölgede mikrosirkülasyon artmakta dolaşım rahatlamaktadır. Kan ve dokulardan toksinlerin atılmasını sağlar.
Uygulamanın yapıldığı akupunktur bölgesinin özelliği ile alakalı olarak ilgili organlarda lenfatik drenajlar açılmış olur. Böylelikle o organların üzerindeki stres azalır.
Klinik çalışmalar ile ispatlanmış bir faydası da vücudun ürettiği tabii kortizonun artmasıdır. Bu da hacamat sonrası ağrılı durumların azalmasını hatta ağrıların yok olmasını sağlamaktadır.
Vücuttan kan çıkması nedeniyle yeni kan üretme mekanizmaları harekete geçmektedir.
Peygamber Efendimizin özellikle tavsiye ettiği bir uygulama olması nedeniyle Tıbbı nebevinin önemli tavsiyelerinden biri olan hacamat insanların ilgisini çekmekte ve yaptırmak isteyenlerin işi bilen ehil hekimleri bulmakta zorlandığı görülmektedir.  Bu nedenle sağlık için bir sünneti yapmak amacıyla yapılacaksa vaktine ve şartlarına riayet edilerek yaptırılmalıdır. Ancak hastalık durumunda ve tedavi amacıyla yapılacaksa vaktin önemi kalmamaktadır.

Hacamat Sağlığı korumada ,Hastalıkları önlemede Koruyucu hekimlik olarak düzenli olarak her yıl en az iki kez tarama şeklinde uygulanmalıdır.Hastalık durumunda her zaman yapılabilir.
Hacamat yapılacaksa yapılacağı günden önceki gün hayvansal gıda alınmamalıdır. Tuz kullanımını da aza indirmek gerekir. Ayrıca efor gerektiren eylemlerden de kaçınılmalı dinlenmiş bir vücuda yapılmalıdır. Uygulamanın yapıldığı gün de bunlara riayet edilmeli ayrıca sıcak banyo yapılmamalıdır. Hayvansal ürünler tüketilmemelidir. İşlem bittikten sonra birkaç saat bir şey yenilmemesi de önemlidir.

Hacamat Faydaları Nelerdir ?
1. Metobolizmayı düzenleyerek (hızlandırarak) bağışıklık sistemini güçlendirir. Hacamat yaptıranlar daha az hastalıklara yakalanır, daha sağlıklı ve daha dinç görünüme sahip olurlar.
2. Vücüda canlılık ve enerji verdiğinden dolayı cilt ve vücud daha genç görünür.
3. Hacamat yaptıranların bio elekrik enerji si ve aurası yoğundur. Buda daha fazla enerji, daha az uyku ve daha dinç yaşam demektir.
4. Akciğer tarafından yeterince temizlenemeyen kan zamanla daha koyu hal alır, kılcal damarları tıkamaya neden olur. Hacamatla bu toksik maddeler arındırlarak organlar daha düzenli çaılşmaya başlar.
5. Migren, bel fıtığı, eklem ve romatizma ağrıları için bir çok ilaçtan daha tesirli olup ilaçlar gibi hiç bir yan etkiside yoktur.
6. Hacamat yaptıranların analitik düşünme yetenekleri artar, hızlı ve doğru karar alma yetenekleri gelişir.
7. Sağ ve sol beyin lobları daha etkin ve dengeli kullanılmaya başlanır. 8. Çocuklarda ve gençlerde hacamat daha dengeli bir ergenlik, geçirmelerine yardımcı olur.
9. Lenfatik (mikroplarlar savaşan lenf sistemi) ni harekete geçirir.
10. Hacamat yaptıran kişiler zamanla iç dünyalarında kendileri ve yaradanla barışık, çevresi sosyal, arkadaşları tarafından aranan birisi haline gelir. Bunun nedeni kaygı ve endişelerden arınmış herkes çevresine enerji ve huzur yayar. Pozitif enerji de denilen dengeli, sukunet hali olur.
11. Diş eti çürümeleri, diş çürümesi, ağız kokusu ve diş eti hastalıkları Düzenli Hacamat yaptıranlarda olmaz!
Dikkat edilecek hususlar

1-Hacamat aç karnına yaptırılmalıdır.
2-Bir gün öncesi bir gün sonrası hafif sebze yemekleri yenilmelidir.
3-Hacamat yapıldığı gün aşırı su içilmemeli çay kahve azaltılmalı.
4-Acı,ekşi,tuzlu yemekten kaçınılmalı.
5-Hacamat tan önce ve sonra 24 saat hayvansal gıdalar yenmemeli
6-Hijyenik şartlarda ve uzman kişiler tarafından yapılmalıdır.

Hacamat Nasıl Uygulanır ?
Hacamat deri üzerinden kan alınması yöntemidir. Kan alma işlemi özel vakumlu kupalar yolu ile yapılır.
Hacamat sırasında kişinin rahatsızlığına göre haccam /hacceme tarafından belirlenen bölgelerden yapılır.

Hacamat Ne Zaman Uygulanır?
Hastalık veya herhangi bir hastalık belirtisi varsa hacamat her zaman uygulanabilir. Gün ve saatin önemi yoktur.
Hacamat 5000 yıldan beri uygulanan bir tedavi yöntemidir. Yılda en az 2 kez tam tarama şeklinde vücudun 7 ayrı bölgesinden periyodik olarak uygulanması gerekir.
Peygamber efendimiz de düzenli olarak hacamat yaptırmış ve ümmetine tavsiye etmiştir. Özellikle sağlığın korunmasında düzenli aralıklar ile kan aldırmak vücudu başta kalp ve damar olmak üzere bir çok hastalığa karşı koruma sağlamaktadır.

Kimlere uygulanır
Hacamat sağlıklı herkese uygulanabilir.
Akut hastalıklarda ya hastalığın başlangıcında veya şiddeti azalmaya ve ateş inmeye başladığı zaman hacamat yapılır. Kronik hazımsızlıktan şikayetçi olanlar önce hazmı düzeltmeli, sonra hacamat yaptırmalıdır.
Kişi ilk defa hacamat yaptıracaksa, banyodan hemen sonra yapılmaz, iki saat beklemek gerekir. Kanı koyu ve yapışkan olanlara banyodan hemen sonra hacamat yapılır.
İki çukurdan yani ense çukuru ve çocuklarin bıngıldaktan, hacamat yapılmaz.
Kafa arkasından, ense çukurunun altından (boyun), kulak arkası bölgelerden sık hacamat yapılmaz. Görmenin zayıflamasına sebep olabilir. Bu durumda hacamat ilk 2 – 3 defa 2 hafta ara ile, sonra ayda bir yapılabilir.
*Eskiden oluşmuş katarakta ve göz ameliyatından sonra kafa arkasına, ense çukurunun altına ve kulak arkasına özel durumlar hariç, hacamat yapılmaz,
*Organ nakli geçirenlere, diyaliz ve hemofili hastalarına hacamat yapılmaz,
*Hacamat, yanık, egzama, varis yarası ve diğer yaraların, benlerin, vitiligonun üzerine yapılmaz,
*Dinç ve kuvvetli olanlar hariç, 60 yaşın üzerinde olup da hayatında hiç hacamat yaptırmamış olanlara hacamat yapılmaz,
*Adetli kadınlara da hacamat yapılmaz. Sebebi; 1- Abdestsiz olduğu için, 2- Hacamat adet kanamasını durdurur, kanamayla atılamayan kan, rahimde tıkanıklıklar oluşturabilir.
Özel durumlar dışında, hamile kadınların ve 12 aylık olana kadar çocukların, hacamata ihtiyacı yoktur. Özel durumu olanlara, örneğin; suni sancı veya sezaryenle doğan, beyin yapısında ve fonksiyonunda bozukluk olan, kör veya şaşı olan çocuklara, önceden sezaryen veya herhangi bir ameliyat geçirmiş hamile kadınlara hacamat yapılır.
Ancak, eskiden her yeni doğan bebeğe kuyruk sokumundan hacamat yapılır, doğumda oluşabilen beyin ödemlerini omurganın sıvı dolaşımına çekerek, beynin rahat çalışması sağlanırdı. Belki de bu sebepten çocuklar, bugünkü çocuklara nazaran daha rahat uyur, uslu, saygılı ve akıllı olurlardı.
Hacamat bittikten sonra kesiklere dokunmamak ve kanı silmemek gerekir. Ancak kan durduktan ve kesikler üzerinde kabuklar oluştuktan sonra yaraları kuru bezle bantlamak mümkündür. Ayrıca, kesikler üzerinde oluşan kabuklar silinmez ve enfeksiyona yol açmamak için hacamattan sonraki 24 saat içinde banyo yapılmaz.
Hacamattan sonra 1 – 2 saat yemek yenilmez ve uyunmaz.
Hacamat anında boş konuşulmaz, televizyona bakılmaz, şarkı dinlenmez.
Bu yasakların bazıları hacamat olanı, bazıları da hacamat yapanı korur. Hepsi de ciddi, önemli yasaklardır.
Hacamatın bazı sırları vardır ki herkese anlatılmaz. Bu sebepten hacamat sanatını işin ehlinden öğrenmek gerekir.

Hacamat ile ilgili hadisler

Bu konuyla ilgili olarak Semüre b. cündüb (r.a) demiştir ki: Ben, Peygamber Aleyhisselam’ın yanında idim. Bir hacamatçı çağırdı ve kendisinden kan alınmasını istedi. Hacamatçı da boynuzlar ve neşterler çıkardı ve kan alınacak yeri neşterin sivri ucuyla deldi. Bunun üzerine kan, yanındaki bir kaba (şişeye) dökülmeye başladı. Bu sırada Feraze oğullarından bir kimse geldi de :Ya resülallah! Bu nedir? Niçin vücudunu bununla kestiriyorsun? diye sordu. Peygamber Aleyhis-selam da: ‘‘Bu kan aldırmaktır’’buyurdu . Adamcağız bu defa: Kan aldırmak nedir? Diye tekrar sordu. Peygamber Aleyhis-selam: ’’Kan aldırmak, insanların tedavi oldukları şekillerin en iyilerinden (en şifalılarından) dir’’ buyurdu.
Yine Peygamber Aleyhisselam bir Hadis-i Şeriflerinde hacamatçıyı methederek şöyle buyurmuştur: ‘‘Vücuttan kan alan kimse (hacamatçı) ne güzel bir insandır. Çünkü kirli kanı giderir, sırtı hafifletir, gözün görme duyusunu da kuvvetlendirir’’ buyurmuştur.
“Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: “Şifa üç şeydedir: Bal şerbeti, kan aldırma (hacamat), ateşle dağlama. Ancak ümmetimi dağlamaktan menediyorum.”
Gene bir başka rivayete göre “Balda, hacamat olmada şifa vardır.” denmiştir.” (Buhari, Tıbb 3.)

www.tatarogluhacamat.com
[email protected]
Tataroğlu Hacamat Sülük & Kupa Terapisi  pendik  Haccam Halit  05344048060

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.