16 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

EVLENMEDEN ÖNCE SMA TARAMASI YAPILACAK!

SMA’nın önlenmesine yönelik, evlilik öncesinde çiftlerin taşıyıcılık testinden geçmesini amaçlayan tarama programı, aile hekimliklerinde dün itibariyle başladı.

Evlenmeden önce SMA taraması yapılacak!

24 Aralık 2021 Cuma 13:10

GÖKSEL ÇAĞLAV  ANKARA

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "SMA hastalığının önlenmesine yönelik, evlilik öncesinde çiftlerin taşıyıcılık testinden geçmesini amaçlayan tarama programı, aile hekimliklerimizde başladı. 27 Aralık tarihinde de laboratuvarda kan örneği kabulüne başlanacak. Milletimize hayırlı olsun” dedi.

SMA tanı sisteminin pilot olarak çalışılmaya başlandığı Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan, Akit’e yaptığı açıklamada, “Sağlık bakanlığı bu noktada önemli bir adım artarak erken tanı sistemine yöneldi. Bu konuda en yaygın kuruluş ASM’lerdir. Ancak ASM’lerdeki iş yükünün artmasına ilişkin bakanlığın ASM’lere yönelik sorunları da gidermesi gerekir. Burada ailelere de” ifadelerini kullandı.

AHEF Eğitim Komisyonu Başkanı Dr. Halil Aktaş ise uygulamanın, sağlık nesiller için atılan büyük bir adım olduğunu söyledi.
KAYNAK= Yeni Akit

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.