24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

ERZURUMLULAR?DAN AŞURE GECESİ

Merkezi Kaynarca?da bulunan Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği?nin aşure gecesi, ilçe protokolünü buluşturdu Kaynarca Pendik Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği, 17 Aralık Cuma gecesi, dernek lokalinde, Aşura Gecesi düzenledi.

Erzurumlular?dan aşure gecesi

Kaymakam Cafer Odabaş, belediye başkan yardımcısı Atilla İpek, emniyet müdürü Ömer Duman, müftü Ziya Ersin, MHP ilçe başkanı Erdinç Kılıç, SP ilçe başkanı Ahmet Türkcan, muhtarlar ve dernek üyelerini katıldığı gece, selamlama konusmalarının ardından, Kur’an Tilaveti, ilahiler, dualar ve aşure ikramıyla devam etti.
Gecede konuşan müftü Ziya Ersin, günün anlamına değinerek, Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem Ayı’nın, aynı zamanda Ramazan Ayı’ndan sonra en faziletli oruç ayı olduğunu kaydetti.
    Bu ayda 1 gün oruç tutmanın sünnet olduğunu, ayın 10. ve 11. günlerinde oruç tutmanın ise, daha faziletli olduğunu ifade eden müftü Ersin, Aşurenin, Nuh Peygamberin, kavmini, tufandan sonra çıkan açlıktan korumak için gemideki erzaklardan meydana getirdiği bir yemek olduğunu söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.