19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

ERDOĞAN'DAN TARİHİ ZİYARET

Erdoğan, 28 yıl sonra Azerbaycan ordusu tarafından Ermenistan işgalinden kurtarılan Dağlık Karabağ'ın Şuşa şehrine geldi. Erdoğan, burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile selamlaştı.

Erdoğan'dan tarihi ziyaret

15 Haziran 2021 Salı 15:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetiyle gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Ermenistan işgalinden kurtarılan, 28 yıl sonra ezan sesinin duyulduğu, tarihi ve kültürel zenginlikleri ve doğal güzellikleri nedeniyle Karabağ'ın sembol şehri olarak kabul edilen Şuşa kentine geldi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de NATO Liderler Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, buradan Azerbaycan'a geçti. Erdoğan, 28 yıl sonra Azerbaycan ordusu tarafından Ermenistan işgalinden kurtarılan Dağlık Karabağ'ın Şuşa şehrine gitti.

icin-kisisi-010.jpg

ŞUŞA'YI GEZDİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile selamlaştı. İki liderin samimi anları, objektiflere yansıdı. Erdoğan ile Aliyev, daha sonra bir otobüs ile Şuşa'yı gezdi.

ÖNEMLİ ANLAŞMALAR MASADA

Erdoğan, ile baş başa görüşecek, heyetler arası görüşmelere başkanlık edecek. Aliyev ve Erdoğan'ın görüşmelerinin ardından, Şuşa başta olmak üzere Dağlık Karabağ'ın yeniden imar ve inşası için yapılacak projeler ile siyasi ve ekonomik alandaki anlaşmalara imza atılacak.

KARABAĞ'IN SEMBOL ŞEHRİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği Şuşa, Azerbaycan için bir şehirden daha fazla anlam taşıyor.

Sadece Şuşalılar için değil, tüm Azerbaycanlılar için önemli olan Şuşa, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile Karabağ'ın sembol şehri kabul ediliyor.

Şuşa, Dağlık Karabağ'ın en büyük şehri Hankendi'ne giden yolun üzerinde bulunması nedeniyle stratejik önemi bulunuyor.

ERDOĞAN'IN ZİYARETİ BİR İLK

Karabağ Hanı Penahali tarafından 1752'de kurulan Şuşa, hem çok sayıda tarihi anıta sahip olması hem de çok sayıda seçkin bilim ve kültür insanının burada doğması nedeniyle Azerbaycanlılar için önemli bir kent.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'ya yaptığı ziyaret, Azerbaycan'ın Kafkasya'da yalnız olmadığını ve iki ülkenin birlikteliğini, dosta düşmana gösterecek olması açısından sembolik ve tarihi nitelik taşıyor.

Bugüne kadar hiçbir Türkiye liderinin Karabağ'da bulunmaması dolayısıyla Erdoğan'ın ziyaretiyle bir ilki gerçekleşmiş oldu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.