08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

ENGELLİLERDEN NAKİL ARACINA TAM NOT

Pendik Belediyesinin başlattığı ?engelli nakil aracı hizmeti? engelli vatandaşlarımızdan tam not alıyor. Belediye Başkanı Şahin; ?Amacımız engellilere hayatı kolaylaştıran imkanlar sağlamak ve ?başkasına muhtaç olmadan işimi yaparım? hissini vermektir? d

Engellilerden nakil aracına tam not


Pendik Belediyesi ilçedeki 6 bin kayıtlı engelliye hizmetlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Engelli vatandaşlarımız belediyenin başlattığı ‘Engelli Nakil Aracı’ hizmeti ile istedikleri resmi kurumlara kimseye muhtaç olmadan tekerlekli sandalyelerini kullanarak gidebiliyor. Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, sistem sayesinde engellilerin kendi işlerini kendilerini görmesini sağlandığını belirterek; “Amacımız engellilere hayatı kolaylaştıran imkanlar sağlamak ve ‘başkasına muhtaç olmadan işimi yaparım’ hissini vermektir” şeklinde konuşuyor.


Sistem nasıl işliyor?

Herhangi bir resmi kurumda işi olan Pendikli engelli, Özürlüler Koordinasyon Merkezi’ne telefon ederek araç için randevu alıyor. Ardından özel donanımlı araç engellinin istediği saatte evinin önünde geliyor ve istediği resmi kuruma götürüyor. Aynı gün içersinde işi biten engelli tekrar evine bırakılıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.