24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

EL-BEŞİR PROGRAMINA İLGİ BÜYÜKTÜ

Pendik Çevre ve Kültür Derneği?nin organize ettiği ?El-Beşir (sav)? Kutlu Doğum Etkinliği, büyük bir katılımla gerçekleşti. 20 Nisan Çarşamba günü 550 kişilik salonu bulunan Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapılan programa bin 500?e yakın izleyici ge

El-Beşir Programına İlgi Büyüktü



     Pendik Belediyesi ve Pendik İlçe Müftülüğü işbirliği ile gerçekleştirilen programdan yaklaşık yarım saat önce salon doldu ve kültür merkezinin üst katındaki 600 kişilik nikah salonu da kullanıma açıldı. Her iki salonda da yüzlerce kişi programı ayakta izlerken, yaklaşık 200 kişinin de yer bulamadığı için geri dönmek durumunda kaldığı gözlendi.

     Salonun giriş bölümünde ziyarete açılan Kutsal Emanetler Sergisi de misafirlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

     Programda ilk bölümde izlenen vtr ve kliplerin ardından sahnede canlı olarak sala icra edildi ve salatu selam okundu.

     KAB (Kur'anın Anlamıyla Buluşmak) Platformu'nun düzenlediği yarışmanın Türkiye birincisi ve Pendik Haseki Eğitim Merkezi kursiyerlerinden hafız Musa Coşkun’un Kuran tilavetinin ardından, okunan ayeti kerimelerin meali aktarıldı.

     Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Raşit Küçük’ün, “Merhamet Peygamberinin Müjdeledikleri” başlıklı konuşmasının ardından, Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'in hayatından kesitler anlatan Kum Gösteri'si izleyicilerin beğenisine sunuldu.

     AKRA FM sunucularından Yunus Asım Aksoy'un okuduğu naatı şerifler dinleyenlerin takdiriyle karşılandı.

     Programın son bölümünde sanatçı Agah TERZİ ve saz arkadaşlarının yorumuyla gecenin ruhuna uygun ilahiler, dinleyenleri farklı iklimlere götürdü.

     Baştan sona kalabalık bir izleyici kitlesinin takip ettiği program önümüzdeki yılın temasını oluşturan Es-Sadık (sav) jeneriği ve Ey Sevgili Klibiyle 22:40'ta sona erdi.

     Programa Pendik Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Muhittin Şimşek’in yanında Pendik Kaymakamı Cafer Odabaş, Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, Pendik İlçe Müftüsü Ziya Ersin, Pendik Haseki Eğitim ve Araştırma Merkezi Müdürü Nurettin Muhtar Acar, Pendik Belediyesi Başkan Yardımcılarından Atilla İpek, Çarşı Camii imam hatibi Fikret Cesur gibi ilçemizin önde gelen simaları da katıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.