24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

EĞİTİM BİR SEN'DEN EĞİTİM SEN'E DESTEK

Tuzla?da yapımı tamamlanan Semiha Kibar Öğretmenevi?nin imar ve tahsis problemleri dolaysıyla Belediye Sosyal Tesisi olarak dönüştürülüp, öğretmenevinin ilçe içerisinde kapasiteyi de artırarak başka noktaya kaydırılmasını protesto eden Eğitim Sen üyele

EĞİTİM BİR SEN'DEN EĞİTİM SEN'E DESTEK


 
Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Yalçın; “Tuzla’ya Öğretmenevi yapılması bizim talebimizdi ve ısrarımız netice aldı. Fakat bitmek üzere olan öğretmenevinin imar, tahsis gibi sorunlar yüzünden yerinin değiştirilmesi ve kapasite artırılarak yeniden başka bir yere inşa edilmesi üzerine Belediye ile görüştük ve sahile cephe yer ile mahalle içi olan bir yerin aynı olmayacağına ilişkin tepkimizi ilettik.  Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’dan öğretmenevine ek olarak sahile cephe bir noktada öğretmenevine ilaveten bir de Öğretmen Lokali sözü aldık. Yeni Öğretmenevi inşaatı başlamış durumda Öğretmen Lokali ile ilgili takibimiz ise sürüyor öncelikle bunun bilinmesi gerekir dedi.
 
Şube Başkanı Ali Yalçın; Tuzla’da öğretmenevi ile ilgili fiili durumu protesto eden ve demokratik hakkını kullanan Eğitim Sen üyesi öğretmenlere sendikal haklarını kullandıkları için soruşturma açılmış olmasını kabullenmemiz mümkün değildir. Derhal bu yanlıştan dönülmelidir. Eğitim Bir Sen olarak; sendikal hakların kullanılmasını engelleyenlerin yaptığı yanlışı haykırıyor ve farklı sendika olabiliriz ama meşru haklarımızın çiğnenmesine de sessiz kalmayacağımızı belirtiyoruz dedi.
 
 
Haber: Şube Basın Sekreterliği

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.