24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

DUYURUGAZETESİ COM.?A CEVABIMIZDIR

Duyurugazetesicom.?da ?Siyasi partiler Saadet Partisi?nin güdümünde mi?? haberinden sonra, Saadet Partisi Pendik İlçe Başkanı Ahmet TÜRKCAN, sitemize bir açıklama gönderdi.

DUYURUGAZETESİ COM.?A CEVABIMIZDIR

Duyurugazetesicom.’da “Siyasi partiler Saadet Partisi’nin güdümünde mi?” haberinden sonra, Saadet Partisi Pendik İlçe Başkanı Ahmet TÜRKCAN, sitemize bir açıklama gönderdi.
AÇIKLAMANIN TAM METNİ
“İlçemizde yayınlanan yerel haber gazetelerinden “Duyuru” gazetesinin son zamanlarda yaptığı taraflı haberler sebebiyle İlçemizdeki 6 parti temsilcileriyle bir platformda bir araya gelinmiş ve “Duyuru” gazetesinin yayın politikasının yanlışlığı ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın duyurusu imzalanmıştır. İmzalanan Basın duyurusu, altında imzası olan tarafların ve temsil ettikleri duruşun görüşüdür. Duyuru gazetesinin internet haber sitesi olan www.duyurugazetesi.com’da, yayınlanan basın duyurusu ile ilgili partimizin Meclis Üyesi Adayı Mahmut KILIÇ’ın ismi geçmekte ve bu basın duyurusunun, ismi geçen Meclis Üyesi Adayımızın şahsi girişimleri sonucu yayınlandığı yer almaktadır. Bu haberin –iddianın- gerçekle hiçbir ilgisi bulunmayıp tamamiyle karalama kampanyalarının bir ürünüdür. Basın duyurusunun altında Saadet Partisi’ni temsilen İlçe başkanının imzası bulunmaktadır ve bu imza İlçe başkanı nezdinde Saadet Partisi Pendik teşkilatını bağlamaktadır. Yazıda belirtilen parti yönetimlerinin ve başkan adaylarının bu basın duyurusundan haberleri varmı sözü, ilçe başkanlığı makamını bilmemektir..!

     Gazete, internet sitesinde bunun Saadet Partisi’nin bir oyunu olduğunu ve imzası olan diğer partilerin de bu oyuna alet olduklarını söylemektedir. Ülkemizde basın duyurusu yayınlamak ne zamandan beri bir “oyun” ve bunun altına imza atmak da ne zamandan beri bir “oyuna alet olmak” olarak lanse edildiyse işte o zaman yerel basınımız için kaygılanmaya başlamalıyız. Kaldı ki sitede yer alan yazı metninin bir haber mi yoksa bir bildiri mi olduğu da belirsizdir.

      İnternet sitesinde yer alan yazı metninin bir başka bölümünde “Duyuru gazetesi bölücü yayın ve gayriahlaki yayınlar yapmıyor” denilerek basını eleştirmenin tek yolunun bölücü ve gayriahlaki yayınlar olabileceği ima ediliyor. Ve devamla “basın hürdür” deniliyor. Biz Pendik’teki siyasi parti temsilcileri olarak yayınladığımız basın duyurusunda, ülkemizde basının özgür olduğunu yasa koyucunun ifadesiyle belirtmiş ve bu özgürlük alanının da sınırları belli olmayan bir özgürlük alanı olmadığını, her istediğini yapabilecek, her istediğini söyleyecek bir yetki vermediğini ifade etmiştik. Şimdi yine aynı şeyi söylüyoruz. Kendilerinin eleştirilmesini hazmedemeyenler “Ülkemizde basın hürdür” ibaresini, yaptıkları taraflı ve yanlı haberleri gizlemek için kullandıkları bir perde olarak görürler. Kaldı ki basının sahip olduğu hürriyet hakkına, hiç kuşkusuz ki siyasi partiler de sahiptir ve bu hürriyetlerinin sonucu olarak da altında imzaları bulunan siyasi partiler adına söz konusu basın duyurusu yayınlanmıştır.

      Sitede yer alan yazının hangi Saiklerle yazıldığı temiz bir okumayla anlaşılacak kadar bellidir. Zira yerel bir gazeteden, yerel bir gazetenin haberinden ve bu yerel gazetenin haberine yapılan yerel bir tepkiden bahsediyorken Saadet Partisi’nin geçen seçimlerde Türkiye Genelinde aldığı oy oranının ifade edilmesi yazının hangi dürtüyle kaleme alındığının göstergesidir. Yazının sahibi kalem öyle bir şartlanmış ki, kendi sitelerinde yer alan ankete dahi bakmayı akıl edememiş. Zira kendi sitelerinde gerçekleştirdikleri ankette 05 Mart 2009 saat:13:35 itibariyle Saadet Partisi aldığı 2001 oyla birinci parti olarak görülmektedir. Hal böyleyken sitenin kendi yayınladığı anketteki oranı görmezden gelerek bir başka oranı vermesinin sebebini anlayabilmek çok da zor olmasa gerek. Ancak bunun sebebini anlamaya çalışmaktan daha üzücü olan şey, ilçemizde yayın yapan yerel bir gazetenin düşmüş olduğu durumdur.”

                                                                                           
Ahmet TÜRKCAN
Saadet Partisi Pendik İlçe Başkanı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.