14 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Ankara7°C

DİKKAT! NÜFUS CÜZDANLARI DEĞİŞİYOR; İŞTE TARİH

Geldi geliyor, verildi veriliyor derken yeni kimlikler 2 ocak 2017 tarihi itibarıyla verilmeye başlanıyor.

Dikkat! Nüfus cüzdanları değişiyor; İşte tarih

16 Aralık 2016 Cuma 16:33

Yeni Kimlikler 2 Ocak’ta

Pendik Nüfus Müdürü Recep Sefi, Nüfus idaresi olarak önümüzdeki ay vatandaşa yeni nüfus cüzdanlarının verileceğini bunun için nüfus müdürlüğü binasında vatandaşın rahat ve kolay hizmet alabilmesi için bir takım değişikliklere gidildiğini ifade etti.

recep-sefi-0015.jpg

Sefi, "Vatandaşın hiçbir işini aksatmadan, tamamen kurumun kendi imkan ve kabiliyetiyle aldığımız karar gereği geçtiğimiz Cuma mesai bitiminden Pazartesi mesai başlangıcına kadar gece demeden gündüz demeden tatil demeden çalışıp bir dizi değişikliklere gittik. Yeni yılda yeni kimlikler ve önümüzdeki aylarda yine nüfus müdürlükleri tarafından verilecek olan Pasaport ve Sürücü belgelerinin yoğunluğu da göz önüne alınarak  vatandaşa iyi ve hızlı hizmet sunmak için fiziki mekanda yaptığımız bölüm ve değişiklikleri tamamladık. Böylece önümüzdeki ay hiç bir eksik olmadan insanlara hizmet vermeye hazırız hale geldik." dedi.

Nüfus Müdürü Recep Sefi, "Vatandaşlar yeni kimlikleri alabilmek randevulu ve randevusuz kuruma başvurabilecekler. Kimlikler için bir adet BİOMETRİK resimle randevu alıp geldiğinde bekleme yapmadan işleri görülürken randevusuz gelenler sıra numarası alarak kendilerine sıranın gelmesini bekleyecekler."

Nüfus Müdürü, randevu alan vatandaşlara birde uyarıda bulundu; üç kez randevu aldığı halde kimlik başvurusu yapmayanlara sistem iki ay içinde bir daha randevu vermiyor. Ancak iki ay sonra yeniden randevu alabiliyorlar.  Ayrıca randevu alanlara önemli birde duyuru var, sitem randevuyu yarım saat önce açıyor ve yarım saat sonra kapıyor. Geç gelen de erken gelen de sistemde görünmediğinden mutlaka randevu saatine sadık kalmak gerekiyor."dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.