24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

?DEDİKODUYLA KAFA KARIŞTIRMAK İSTİYORLAR?

Son günlerde Sapanbağları?ndaki Semt Polikliniği ile ilgili çıkan haberler konusunda açıklamada bulunan Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin; ?Bazı çevreler dedikoduyla kamuoyunu yönlendirmeye çalışıyor. Semt Polikliniği?nin kapatılması söz konusu değil.

?Dedikoduyla kafa karıştırmak istiyorlar?



Bazı basın organlarında çıkan “Sapanbağları Semt Polikliniği kapatılıyor”  şeklindeki haberlerin tamamen asılsız olduğunu belirten Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, “Bu tür doğru olmayan söylemler, Pendik Belediyesinin Sapanbağları halkı ile olan iyi ilişkilerinden duydukları rahatsızlık olsa gerek. Halkımız bunlara prim vermeyecektir” dedi. Konu ile ilgili mecliste bir soru önergesine açıklamada bulunan Şahin; hedeflerinin tüm kentte olduğu gibi Sapanbağları Mahallesi’nde sağlığın çıtasını yükseltmek olduğunu söyledi. Konunun doğrudan tarafı olmadığını, asıl muhatabın sağlık grup başkanlığı olduğunu belirten Başkan Şahin;  “Çok net söylüyorum Sapanbağları semt polikliniğinin kapanması söz konusu değildir. Tam tersi hizmet kalitesinin artması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Bilgi alınmadan tek taraflı  habercilik

Konunun tek taraflı olarak ele alındığını ve bazı çevrelerin Pendik Belediyesinden bilgi almadan haber yaptığını vurgulayan Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin; “Bir kısım çevreler tarafından son zamanlarda yüksek sesle semt polikliniği konusu dile getirilmektedir. İşin özü şudur; bölgede sağlığın çıtasını yükseltecek olan aile hekimliği uygulamasına geçiş süreci vardır. Bu süreçte nasıl bir yapılanma olması konusunda İlçe Sağlık Grup Başkanlığı’nın ricası üzerine devlet hastanesinden bu konuda yardımcı olmalarını talep ettim. İşte bu konu, mahalledeki bir takım çevreler tarafından istismar edilmiştir. ‘Belediye Başkanı Sapanbağları’nı cezalandırıyor’ tarzı çirkin beyanlarda bulunulmuştur. Maalesef bazı basın organlarımız da, bir haberi hazırlarken, konuda adı geçen tarafların bilgisine başvurmadan haber yapmıştır.”

“Sapanbağları Sağlık Ocağı’nın işlevselliği artacak”

Sapanbağları Sağlık Ocağı’nın işlevselliğinin daha da artacağını belirten Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, Pendik Belediyesinin tüm aile hekimliğine dönüşecek binaların rehabilitasyonuna ilişkin çalışmaları İlçe Sağlık Grup Başkanlığı’nın talebi üzerine gerçekleştirdiğini söyledi. Şahin konuşmasına şöyle devam etti: “Sapanbağları’nda dört katlı bir semt polikliniği ve sağlık ocağı binası bulunmaktadır. 25 odası bulunan Sapanbağları Semt Polikliniği binasına 7 aile hekiminin yerleştirilmesi konusunda ilgili arkadaşlarımıza talimat verdim. Binada bodrum katı ve zemin katı semt polikliniği olarak kullanılabileceği son iki katın aile hekimi binası olarak faaliyet gösterebileceği doğrultusunda rapor verdiler. Bende uygun olacağı kanaatindeyim, ilgili kurumlarla görüşmeler sürüyor. Mutabık kalınca hızla revizyon yapılacak, aile hekimleri için alan sağlanacak. Semt polikliniği hizmete devam edecek.” 

Boşnak kültürü  Pendik’in bir parçası

Konuşmasında göreve başladığından bu yana Sapanbağları’nda bulunan Bosna Sancak Derneği’nin tamamlanması ve imarla ilgili probleminin çözülmesinde çok emek sarf ettiklerini ve Boşnak vatandaşlarımıza yönelik önemli çalışmalarda bulunduklarını belirten Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin sözlerini şu şekilde tamamladı: “Göreve başladığımızda Boşnak halkımızın köklerinin bulunduğu bölge ile irtibatlarının güçlenmesi sağlandı. Kendi kültürlerini daha iyi yaşamaları anlamında Novi-Pazar Belediyesi ile iyi ilişkiler geliştirdik ve kardeş belediye olduk. Bunların yanı sıra Pendik’te ‘Sancak Geceleri’ düzenlendi. Kentimizde güzel bir Boşnak rüzgarı dalgalandı. Bunların yanı sıra Sırbistan’ın Sancak Bölgesi’nin kalkınması konusunda da Pendik Belediyesi ve Bosna Sancak Derneği ile beraber bir dizi çalışmalar yaptık. Bu çerçevede Pendik Belediyesi olarak orada yarım kalan kapalı spor salonunun Pendik Novipazar Kardeşlik Spor Salonu olarak faaliyete geçmesi için çalışıyoruz. Bir de Tutin Vilayeti’nin okul talebi oldu. Bunun da hayata geçirilebilmesi için çalışıyoruz. Tüm bunları söylememin sebebi, Boşnak halkı ile ilgili beraber gerçekleştirdiğimiz somut işbirliğini dile getirmek.”

İlçe Sağlık Grup Başkanı Esra Üçüncüoğlu: “Bölge halkı müsterih olsun”

Sapanbağları halkımız müsterih olsun. Bölgedeki mevcut sağlık ocağı, bahsedilenlerin aksine sağlık hizmeti sunmaya devam edecek. Üstelik ‘Aile Hekimliği’ uygulaması mevcut sağlık ocağımızı daha da kuvvetlendirecek. 1 Kasım itibari ile tam 8 aile hekimimiz Sapanbağları’nda hizmet vermeye başlayacak. Bunun yanında göz, diş gibi farklı dallarda ihtisas yapan doktorlarımız da yine Sapanbağları’nda görev yapacak. Amaç, halkımıza daha donanımlı sağlık tesisiyle daha kaliteli sağlık hizmetini sunmaktır.

Bosna Sancak Derneği Başkanı  Adem Gülsunay: “Başkanımıza teşekkür ediyoruz”

Bu konuda Belediye Başkanımız Salih Kenan Şahin’i ziyaret etme talebimiz oldu. Kendisi hemen talebimizi kabul etti ve heyet olarak bir görüşme yaptık. Sapanbağları Sağlık Ocağı’nın kaldırılması konusunda ortaya atılan bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve bu haberlerin yalan-yanlış haberler olduğunu vurgulayan Belediye Başkanımız, bizlere‘Aile Hekimliği’ modeli kapsamında Sapanbağları Sağlık Ocağı’nda kapatılan bölümlerin aile hekimlerinin bakacağı bölümler olduğunu, Göz ve Diş gibi bölümlerininse sağlık ocağında hizmet vermeye devam edeceğini belirtti. Kendisinin mesleği zaten hekimlik. Bizler de ikna olduk. Başkanımıza bu aydınlatıcı bilgilerden dolayı teşekkür ediyoruz.
 
 

Sapanbağları  Mahalle Muhtarı Cemail Yıldız: “Bilgi kirliliği söz konusu oldu”

Sapanbağları Semt Polikliniği başta Sapanbağları,Yeşilbağlar, Yenimahalle başta olmak üzere 7 mahalleye hizmet vermektedir. Günde yaklaşık  600 hastaya bakılan poliklinik vatandaşların sağlık  konusunda bir numaralı hizmet  alım yeri. Malum kısa bir süre önce başlayan ‘Aile Hekimliği Projesi’ için Anadolu Yakası’nda  Pendik  pilot bölge olarak seçildi. Bu çalışma  için bir yer ayarlanması gerektiği  söylendi ve buranın Sapanbağları Polikliniği olduğu ifade edildi. Sanırım  burada bazı yanlış anlaşılma ve eksik bilgilendirme söz konusu oldu . Bizlerde bu konuyu başta Pendik Belediye Başkanımız Salih Kenan Şahin olmak üzere Sağlık Grup Başkan  Vekilliğine ve  Pendik Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne bildirdik onlarda burasının  kapatılmasını istemiyor. Ama aile hekimliği birimine bir yer açmak için de yer bulmak gerekiyor. Son olarak yapılan ölçümlerde polikliniğin bünyesinde aile hekimliği biriminin de olmasında bir sorun olmadığı anlaşıldı. Sayın Belediye Başkanımızın kendisi de bir sağlıkçı, vatandaşın sorunlarını yakından biliyor.Yani kısacası bir bilgi kirliliği vardı ve şimdi olaylar daha net şekilde ortaya çıkıyor. 

Hanife Aydın:

Mahalle sakini olarak buranın kapatılmasına karşıyız. Mahallemiz için  büyük hizmet birçok sağlık biriminden kolayca ve hızlı bir şekilde yaralanıyoruz. Ulaşım konusunda da bizler için avantajlı .

Cem  Böke :

Bu konudaki hassasiyetleri çok iyi anlıyoruz. Sapanbağları Semt Polikliniği bizim için çok önemli. Pendik Devlet Hastanesinin kargaşası ve kalabalığı burada mevcut değil. Ayrıca buradaki doktorlarımızdan çok memnunuz.

Selçuk Tedü  :

Ben  Pendik Yenimahalle’de oturuyorum. Aile büyüklerimi  hastaneye getirmem gerektiğinde burayı tercih ediyorum.Sakin ve iyi hizmet veren bir sağlık merkezi.  Sapanbağları’nda oturan birçok arkadaşım da buranın kapanacağını duymuşlar. Böyle bir şeyi istemeyeceğimiz için yetkililer buna izin vermeyecektir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.