25 Kasım 2024
  • İstanbul3°C
  • Ankara-2°C

COVİD -19 İŞVERENLERİN ÇALIŞANLARI MOTİVE ETME YÖNTEMLERİNİ DE DEĞİŞTİRDİ

Tüm dünyayı etkisi altına alan Yeni Tip Koronavirüs (Covid- 19) ile beraber iş yapış şekillerimizde değişti.

Covid -19 İşverenlerin Çalışanları Motive Etme Yöntemlerini de Değiştirdi

03 Mart 2021 Çarşamba 15:18

  Ev ofis kavramı hayatımızın yeni normali haline gelirken şirketlerde de işverenler için önemli bir departman olan insan kaynakları bu dönemde daha değerli bir hal aldı.  Çünkü, uzaktan çalışma modeli bireylerde motivasyon kaybı, konsantrasyon bozukluğu gibi birçok etkene neden oldu. Bu durumda çalışanlar sosyalleşmenin getirdiği pozitif etkilerden de mahrum kaldı. Hal böyle olunca işverenler de çalışanların yaşadıkları sorunların çözümü için alternatif yöntemlere yöneliyor. 

 

İlk koronavirüsün görüldüğü 11 Mart itibariyle evden çalışma sistemine geçilmesi hem çalışanları hem de yöneticileri etkiledi.  Öyle ki çalışanlar iş yerindeki sosyalleşmeyi, arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi özledi. Bu durumda ise sosyalleşmenin getirdiği pozitif etkiler azaldı ve çalışanlarda stres, gerginlik gibi durumlar ortaya çıktı. Bu örneklerin belli bir süre daha ertelenmesi çalışanların sadece sosyal yaşamına değil, iş yaşamına da olumsuz yansıdı. Durum böyle olunca işverenlerde çalışanlarının daha iyi hissetmeleri için farklı uygulamalara başvuruyor. 

 icin-068.jpg

Hem Çalışan Hem de İşveren Etkilendi

 

İşverenlerin, çalışanlarının verimini ve iş potansiyellerini arttırmak için bilinçaltı teknikleri ile çalışmalar yaptırmaya başladıklarını dile getiren Bilinçaltı Uzmanı Lily Lale Yılmaz ‘’ İçinde bulunduğumuz süreç hem işvereni hem de çalışanı   derinden etkiliyor. Özellikle çalışanların motivasyon kaybı, sosyalleşemedikleri için sıkıntılı durumların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Ufak dokunuşlar ve desteklerle bu durumun kolaylıkla üstesinden gelebiliyoruz. Amerika ve Avrupa’ da, çalışan verimliliğini arttırmak için yıllardır bilinçaltı metodları, stres azaltma ve motivasyon arttırma gibi toplu çalışmalar yapılıyor. Ülkemizde de bu düzenin uygulanmaya başlaması çok mutluluk verici. Bilimsel araştırmalar, stres düzeyinin azaldığı ve konsantrasyonun arttığı zaman iş verimliliğinin de yüzde 52 oranında arttığını kanıtladı. Çalışmalarımızda, çalışanlara toplu bir şekilde mevcut stresi boşaltma seansları yapılıyor. Ardından günlük biriken seansları nasıl boşaltacakları öğretiliyor. Özellikle evden çalışanlar için motivasyonları nasıl sağlayacakları konusunda bilinçaltına kodları yerleştiriyoruz. Bunların yanı sıra kişilerin kendileri için yapacakları çalışmaları da öğretiyoruz. Dolayısıyla iş verimliliği eskisine oranla artıyor, üstelik çok daha mutlu bir ortamda’’ dedi. 

 

Bilinçaltında Oluşan Olumsuzluklar Birçok Sorunu Beraberinde Getiriyor

 

Bilinçaltında oluşan sağlıksız düşüncelerden kurtulmanın etkili bir çözüm yolu olduğunun üzerinde duran Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti ‘’ İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte birçok kişide korku, stres bozukluğunun oluşması ve çalışanların da etkilendiği bu süreçte verimsizliğin oluşması da normal bir durumdur. Ancak düzeltilmesi kolay olan bu durumun, bu şekilde devam etmesi normal değildir, işte bu noktada müdahale edilmesi gerekiyor. İnsanlar için sosyalleşmek önemli bir ihtiyaçtır. Bu yüzden çalışanlar sadece para kazanmak için değil, sosyalleşmek için de işe giderler. Bu yüzden işe gitmek önemli bir aktiviteydi. Ancak içinde bulunduğumuz yeni duruma denge sağlamak da önemli bir konu. İşte bu noktada bilinçaltımızı yeniden, yeni şartlara göre uyumlamamız gerekiyor. Çok uzun sürmeyen bu çalışmalar sayesinde hem kişi mutlu ve sağlıklı hayatına devam edecek, hem de çalıştığı iş yerinde çok daha verimli ve başarılı olacaktır.’’ KAYNAK:Duyuru Gazetesi

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.