24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

ÇOCUKLAR, ?NİYE OKUMUYORUZ??U TARTIŞTI

Pendik Belediyesi?nin geleneksel kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği ?Okur-Yazar Buluşmaları? programına katılan çocuk kitapları yazarı H. Salih Zengin, kendine has üslubu ile Pendikli çocuklara, kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulund

Çocuklar, ?Niye okumuyoruz??u tartıştı


Esenyalı Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen geleneksel “Okur–Yazar Buluşmaları” adlı programa katılan, çocuk edebiyatındaki seçkin eserleri ile kendinden bahsettiren H. Salih Zengin, etkinliğe katılan çocuklara, kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulundu.
    Mavikuş Çocuk Kitaplığı, Çok Mavi Hikayeler, Şişkonun Bütün Adamları gibi ünlü çocuk edebiyatı eserlerinin yazarı H. Salih Zengin, artık çocuk eserlerinin eskisi kadar ilgi görmediğini ve gelişen teknoloji ile çocukların okuma oranının giderek düştüğünü belirtti.
    Türkiye’deki okuma oranının, diğer gelişmiş ülkelere nazaran oldukça geride olduğunu hatırlatan Zengin; “Türkiye’deki nüfusun yüzde üçünün kitap okuma alışkanlığı var. Bu rakam gerçekten yetersiz ve gelişmemiz için yeterli bir rakam değil!”dedi.
    Etkinliğe katılan çocuklara sorular sorarak, onların okuma alışkanlıkları hakkında kısaca bilgi edinen Salih Zengin, ileriye yönelik, çocuklara ve ailelerine tavsiyelerde bulundu. Çocukların zekalarının gelişmesinde kitap okumalarının etkisinden de bahsederek, bir çocuğun en yakın dostlarından birinin kitap olması gerektiğini belirtti.
    Oldukça renkli geçen etkinlik, çocukların kendi aralarında neden okuma oranının düşük olmasını tartışmaları ile son buldu.
    Etkinliğe katılan bazı çocukların, evlerindeki kitap sayılarının, bir elin parmağını geçmeyecek kadar olduğunu söylemesi, son derece düşündürücüydü.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.