24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

ÇİNLİ JİNG LU, İSLAM?I SEÇEREK AZİZE OLDU

Tanıştığı Pendikli genç vesilesiyle İslam hakkında bilgiler alan Çinli Jing Lu, tamamen kendi iradesiyle İslam?ı seçti. Pendik müftü vekilinin huzurunda kelime-i şehadet getiren Jing Lu, Azize ismini aldı.

Çinli Jing Lu, İslam?ı seçerek Azize oldu

Pendik Kurtköy’de oturan ve sık sık Çin’e iş seyahatleri yapan Cumhur Sönmez, bu seyahatleri sırasında tanıştığı Çinli Jing Lu’ya Türkler ve İslamiyet hakkında bilgiler verdi. 6 ay önce Cumhur Sönmez ile birlikte Türkiye’ye gelen Jing Lu, çok sevdiği Cumhur Sönmez ile evlendi. İslam dini hakkında araştırmalar yapan ve hem Türkleri, hem de İslam’ı çok sevdiğini söyleyen Jing Lu, Cumhur Sönmez ile birlikte gittiği Pendik Müftülüğü yetkilileri huzurunda kelime-i şehadet getirerek İslam’la şereflendi.

İHTİDA TÖRENİ
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuk gelinin kelime-i tevhid ve kelime-i şehadet getirmesiyle gerçekleşen ihtida töreninde oldukça duygulu anlar yaşandı.
Müslüman olup Azize ismini alan Çinli gelin, çok mutlu olduğunu ve İslam’ı daha iyi öğrenip yaşayacağını söyledi.
İhtida töreninin ardından genç çiftin dini nikahını da kıyan Pendik Müftü Vekili Fikret Cesur, Çinli Azize’yi bu güzel kararından dolayı tebrik ederek, hayırlı bir evlilik ve ömür temennisinde bulundu. İslam’ın güzelliklerini anlatan müftü vekili, “Kendi iradenizle İslam’ı seçmeniz, bizleri çok sevindirmiştir. Sizi tebrik ederim. Evliliğinizin de hayırlı, uğurlu olmasını dilerim. Allah mutlu ve bahtiyar eylesin. Sizleri tez zamanda hac farizasını yerine getirmiş, hatta umresini dahi yapmış bir çift olarak görmek istiyoruz.” dedi.
Pendik Müftü Vekili Fikret Cesur, İslam’la şereflenen Çinli Azize’ye Kur’an-ı Kerim ile İslam İlmihali hediye ederek, İslam’la ilgili her türlü konuda bilgi vermeye hazır olduklarını söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.