24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

CHP?LİLER BAŞKANIN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

30 Ağustos törenlerine CHP gölgesi düştü. CHP?lilerden önce çelenk itirazı geldi. 30 Agustos Zafer Bayramı?nda kendi çelenklerinin diğer çelenklerin arkasında kaldığı gerekçesiyle ilçe başkanı Halit TEMİZ, protokolun olduğu yere gelerek kaymakam ve garn

CHP?liler Başkanın üzerine yürüdü




Pendik Sahilindeki Atatürk Anıtı’ndaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması iule sınırlı oldu. Törenin sunuculuğunu yapan garnizon komutanlığı görevlisi yüzbaşının “tören bitmiştir” anonsu ile CHP’liler sinirli bir şekilde  Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin’e doğru yürüyerek törende partilerinin isminin anons edmediğini ve niçin resmi geçit törenini uygulanmadığını söylediler. Başkan Şahin ise maksatlı bir şekilde üzerine gelen CHP’lilere, ”Bu tören tamamen Pendik Tersane Komutanlığı insiyatifinde ve organizesinde gerçekleşmektedir. Bizlerin bir müdahil olması söz konusu olamaz. İstanbul Tershane Komutanlığı aldığı karar gereği son iki yıldır törenleri böyle sade yapıyor.” Dedi.
CHP’liler pek ikna olacak gibi değildi. Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin’in deyimiyle “Yaka Paça olmaktan son anda kurtulduk. Eleştirilerin bir ölçüsü olmalı. Nedir bu hiddet? diyerek tepkisini gösterdi.
Akıllara Pendik Eski Kaymakamı Mehmet Oduncu geldi. Yine böyle bir törende yine CHP’liler bir huzursuzluk çıkarma gayreti içinde olmuuşlardı. Ancak eski kaymakam Mehmet Oduncu, mikrofonun başına geçerek, “Türkiye Cumhuriyeti kanunlarla ve anayasayla yönetilir. Burada herkes kendi başına hareket edemez. Herkes sorumluluğunu bilsin.” Şeklinde konuşmuştu.
Oduncu’nun konuşmasının  ardından sukunet sağlanmış adeta o fanatik CHP’liler sus pus olmuştu. Ancak bu sefer öyle olmadı Garnizon komutanı zaten tören alanından ayrılmış ve gitmişti. Kaymakam ve belediye başkanı vardı. Kaymakamın sesiz kalması olay çıkartmak isteyenlere hayli cesaret verdi. Ancak sonunda aklı selim galip geldi. CHP’li aklı selim yöneticilerin araya girmesiyle 30 Ağustos Zafer Bayramı tördenlerindeki tatsızlık daha fazla büyümeden önlendi.
HABER: YAŞAR ŞİMŞEK

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.