23 Kasım 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara10°C

ÇAMLIK'TA ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE ANMA

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 98. yıldönümü etkinlikleri, Çamlık İlkokulunda muhteşem bir organizasyon ile anıldı.

Çamlık'ta Çanakkale Şehitlerine Anma

Okul bahçesine kurulan Kızılay çadırında öğrenciler Çanakkale’de yaşanan hatıraları sedyede yatan yaralı askerlerin ağızlarından dinledi. Edincikli Mehmet Er ziyaretçilere parçalanan koluna rağmen doktordan, kolundan sarkan et parçasını kesip atmasını ve bir an önce savaşa dönerek şehadete ulaşma arzusunu anlatırken, Kınalı Hasan anaların ogünlerde çocuklarını kınalayarak vatana kurban adadıklarını anlattı. Patlamada gözlerini kaybeden Mehmetçiğin komutanını tesellietmek için “Benim gözlerimgöreceğini gördü komutanım. Vatan sağ olsun”sözlerini duyan öğrenciler duygulu anlar yaşadı.

Öğrenciler oluşturulan siperler arasından top ve tüfek sesleri arasından ilerleyerek

Kızılay’ın şifa çadırına girdiler. Bazı öğrencilerin ifadelerinden, yapılan çalışmanın

öğrencilerin hatıralarında kalıcı izler bıraktığı anlaşıldı. Öğrenciler “Sanki gerçekten

savaşta gibiydik”, “Bir ara gerçekten askerlerin yaralı olduğu hissine kapıldım” ifadeleri organizatörlerin hedeflerine ulaştığını gösteriyordu.

Çadırdan çıkan öğrencilerin Mehmetçiğin bir günlük istihkakı olan bir bardak

hoşaf suyu ve çeyrek dilim ekmek dağıtıldı. Öğrencilerin bir gün boyunca nasıl oluyor da bu kadarcık bir öğünle yaşanıyor sorusunu kendilerine sormalarına neden olan çalışma öğrencilerin beğenisini kazandı.

Ayrıca okul bahçesinde düzenlenen törende öğrenciler, okul personeli ve diğer

vatandaşların alanda toplamasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklâl Marşı okundu.

Bir konuşma yapan okul müdürü Ayhan Gökel, iki gün sürecek etkinliklerde

amaçlarının Çanakkale hatıraları anlatmak olmadığını o destanı yaşatabilmeyi amaçladıklarını söyledi.Gökel, "Milletlerin tarihinde çok önemli kilometre taşları vardır. Bunlar sadece bir milletin tarihini değil, medeniyetlerin akışını, tarihin yönünü, insanlığın ufkunu da değiştirir.1915 Çanakkale Zaferi de tarihimizde altın harflerle yazılmış önemli bir dönüm noktasıdır." dedi. “Emeği geçen öğretmenlerimizden Ümit Çalışkan, Tarık Şahin ve Ayten Keskin’e, Çanakkale ruhunu bizlere yaşattıklarından dolayı görev alan öğrencilere, organizasyonda teknik destek sağlayan Türk Kızılayı Marmara(İstanbul) Bölge Afet Yönetim Merkezi yöneticilerine teşekkür etti. Konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okuyup, türküler seslendirdi.



Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.