01 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C

CAMİYE KORKUNÇ SALDIRI! ŞEHİT SAYISI 40'A YÜKSELDİ

Yeni Zelanda'nın ChristChurch bölgesinde Mescid-i Noor Camii'ne silahlı kişilerce saldırı düzenlendi.

Camiye korkunç saldırı! Şehit sayısı 40'a yükseldi

15 Mart 2019 Cuma 10:06

Saldırı anını internet üzerinden de canlı yayınlayan şahıslar otomatik silahlarla dehşet saçtı. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern saldırı sonrası 40 kişinin öldüğünü duyurdu.
Son dakika haberine göre Yeni Zelanda'da bulunan ChristChurch ilçesindeki Al Noor camisine silahlı saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırı sonraki 1'i kadın 4 kişi gözaltına alındı. Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki camiye yapılan silahlı saldırı sonucu Christchurch şehir merkezindeki insanların evlerinden dışarı çıkmamaları gerektiğini ve tüm okulların kapatıldığı duyuruldu.
Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda açıklamasında, ülkenin en karanlık günlerinden birini yaşadığını söyledi. Jacinda Ardern ayrıca saldırıda 30'u cami içerisinde olmak üzere toplamda 40 kişinin öldüğünü duyurdu. Ayrıca camiye saldırı düzenleyen şahısların aracından patlayıcılar da çıktığı bilgisini aktardı.
YENİ ZELANDA POLİSİ DE AÇIKLAMA YAPTI
Yeni Zelanda Polisi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Aktif bir tetikçi ile ChristChurch'te ciddi ve gelişen bir durum yaşanıyor. Polis durumu yönetme konusunda tüm kabiliyetiyle yanıt veriyor, ancak risk ortamı hala son derecede yüksek. Polis, ChristChurch'te oturanların sokaklardan uzaklaşmalarını ve bir sonraki duyuruya kadar içeride durmalarını tavsiye ediyor. Christchurch okulları bir sonraki duyuruya kadar kilitlenecek. Kamuoyuna iş birlikleri için teşekkür ederiz, bölge sakinlerini bilgilendirmek için daha fazla güncelleme sağlayacağız." ifadelerine yer verdi. Olay yerinde yakını olan kişiler bölgeye gelirken aldıkları haberler karşısında göz yaşlarına hakim olamadıkları görüldü. Polis ekipleri saldırı sonrası şüphelileri böyle yakaladı.

Kaynak:Takvim

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.