BURGAZADA ÇALIŞTAYI
Eğitim Kurumlarının tatile girdiği, tüm öğrenci ve öğretmenlerin dinlenmeye çekildiği günlerde İstanbul/Adalar (Burgazada) Öğretmenevinde, Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şubenin (29-30 Ocak 2011 günleri) önemli bir çalışması vardı. Bu çalışmanın adı; ‘’Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube Stratejik Planı’’ çalışması.
Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şubenin önümüzdeki üç yıllık çalışma hedeflerini belirlemek maksadıyla Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ve Şubeye bağlı (Pendik, Kartal, Maltepe, Sultanbeyli, Tuzla ve Adalar) İlçe Temsilcilerinin katıldığı Çalıştay, iki gün sürdü. İlk günü Saat 11.00 den 23.00’ e kadar devam eden bu çalışmada üçerli guruplar halinde, üç yıllık stratejik plan konularının hazırlık çalışmaları yapılarak bir plan taslağı hazırlandı.
İkinci günü ise hazırlanan bu taslak metin üzerinde altı kişilik (Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube Eğit. Ve Sosyal İşler Sekrt. Talat Yavuz, Teşkltl. Sekrt. Hasan Yılmaz, Şube Mali Sekrt. Bilgihan Güler, Şb. Basın-Yayın Sekrt. Abdullah Yadigar, Kartal İlçe Temsilcisi Harun Tüysüz ve Sultanbeyli İlçe Temsilcisi Murat Şit’ten oluşan) komisyon çalışmaları sürdürdü. Yapılan çalışma sonucunda ‘’Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube Stratejik Planı’’ takriben 40 sahifelik yazılı metin haline getirildi. Hazırlanan bu metin şu ana başlıkları içermektedir.
*- Misyonumuz. *- Vizyonumuz. *- İlkelerimiz. *- Stratejiler. *-Öngörülen Tahmini Bütçe. *- İzleme ve Değerlendirme.
Bu ana başlıklar, alt başlıklar açılarak devam etmektedir. Ayrıca bu çalışmaya ilave olarak Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şubenin teşkilat yapı-şeması. Şube Yönetim Kurulu üyeleriyle, İlçe Temsilciliklerinin görevleri de ilave edilerek muazzam bir çalışma ortaya çıkarılmıştır. Yapılan bu çalışmanın Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şubeye ve tüm eğitim camiasına, hayırlara vesile olmasını dilerim.
Biraz da ilk defa ayak bastığım Burgazadayla ilgili notlarımı yazayım. Adaya ilk ayak bastığımızda dikkat çeken en önemli nokta; sessizliğin hâkim olmasıdır. Hiç gürültü kirliliği görmedim. Kulağımıza gelen sesler; Rüzgâr uğultusu, Martı sesi ve ara sıra rastladığımız Fayton sesleri. Mavi Denizi, Temiz Havası, Asırlık Çınarları ve Tarihi Konakları.
Burgazada Öğretmenevine, Asırlık Çınarların ve Tarihi Konakların arasından yokuş yukarı çıkarak ulaşıyoruz. İki saatlik çalışmamızın ardından Öğretmenevi Personeli tarafından öğle yemeğine davet ediliyoruz. Burgazadaya gelip de balık yememek olmazdı. Önce bir mercimek çorbası, ardından salata ve nefis bir Çupra Balığı (Bazı arkadaşlar Hamsi Balığı yedi) yedik. Yemek ve Konaklama ücreti olarak kişi başı günlük 50TL ödedik. Yatılı kalan altı kişi idik, arkadaşlarımızın bir kısmı gece dönmüşlerdi.
Burgazada Camiinde (tek ve küçük bir cami olup 1953te yapılmış) namaz kıldık. Kısa bir çalışma arası (20 dakikalık) gezinti yaptık. İstanbul Burgazada Sait Faik Abasıyanık İlköğretim Okulu ve Aya Yorgi Garipi Manastırı – 1728 (manastırın bahçesinde kilisesi de bulunuyor) önünden geçtik. 30 Ocak Pazar günü öğleden sonra Bostancıya kalkacak olan gemiye yetişmek için koştuk. Öğretmenevinden İskeleye doğru koştururken cadde üzerindeki görkemli köşklerden ancak bazılarının resimlerini çekebildim. Bizim için zevkli bir çalışma oldu.
Burgazada Öğretmenevi Müdürü Ahmet Günay Beye ve Öğretmenevi personeline, gösterdikleri misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederim.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Duyuru Gazetesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.