02 Ocak 2025
  • İstanbul9°C
  • Ankara3°C

BURADA YAPILAMAYAN TEDAVİ DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE YAPILAMAZ

Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Çocuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bakırcı, şimdilik, günlük 3 bin hastaya hizmet veren Marmara Üniversitesi Hastanesi?nin, Türkiye?nin en modern ve donanımlı üniversite hastanesi olduğun

Burada yapılamayan tedavi dünyanın hiç bir yerinde yapılamaz


ÜNİVESİTE’Yİ ŞAHİN GETİRDİ HEM BAKANLIĞI, HEM DE ÜNİVERSİTEYİ İKNA ETTİ
Önce, Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak planlanan, sonrasında ise Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin’in çabalarıyla Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne dönüşen dev sağlık kompleksi, basın mensuplarına tanıtıldı.
Pendik Belediye Başkanı ile birlikte hastaneye giden yerel basın mensupları, üniversite hastanesini, yerinde inceleme fırsatı buldu.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bakırcı ve Başhekim Prof. Dr. İsmail Cinel, hastaneyle ilgili ayrıntılı bilgiler verdiler.
n 1150 tıp fakültesi öğrencisinin eğitim gördüğü hastaneye şimdilik, günlük 3 bin hasta kabul ediliyor. Teknolojinin tüm imkanlarının kullanıldığı sağlık merkezinde, tüm branşlarda sağlık hizmeti veriliyor.

HASTANE KAYA’NIN, ÜNİVERSİTE ŞAHİN’İN ESERİ
Eski Pendik Belediye Başkanı ve şimdinin Başbakanlık Başmüşaviri Erol Kaya’nın çabalarıyla Pendik’e kazandırılan dev sağlık kompleksi, şimdiki belediye başkanı Dr. Salih Kenan ŞAHİN’in gayretleriyle, üniversite hastanesine dönüştü.
Dr. Salih Kenan Şahin, Sağlık Bakanlığı ve Marmara Üniversitesi arasında mekik dokuyarak, Pendik’e üniversite kazandırmayı başardı. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi, tüm akademik kadrosu ile birlikte Pendik’te, hastaların hizmetinde.
Geçtiğimiz perşembe günü, Dr. Salih Kenan Şahin, beraberindeki yerel basın mensuplarıyla, hastanede çeşitli incelemelerde bulundu.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bakırcı ve Başhekim Prof. Dr. İsmail Cinel, hastaneyle ilgili çeşitli bilgiler verdiler.
3 BİN HASTA
Hastane, günlük 3 bin hastayı kabul ediyor. Bu sayı, ileride daha da artaracak. Rektör Yardımcısı Bakırcı, hasta sayısından ziyade, hizmet kalitesinin önemine vurgu yaparak, frenleme yaptıklarını söylüyor.
240 öğretim üyesi, 450 asistan ve 477 hemşire görev yapıyor. Öğrenim gören tıp fakültesi öğrenci sayısı ise 1150.
Akademik kadro ve sağlık bakanlığı personeli, ilk defa burada birlikte görev yapıyor. Avrupa’da yıllardır varolan bu sistem, Türkiye’de ilk kez Pendik’te uygulanmaya başladı.
TÜM BRANŞLARDA HİZMET
Tıp fakültesi hastanesinde, tüm branşlarda hizmet veriliyor. Rektör Yardımcısı Mustafa Bakırcı, “Burada tedavi edilemeyen hastalık, hiç bir yerde tedavi edilemez.” diyor.
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Pendik’e gelmesinde, Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin’in büyük emeği var. Salih Kenan Şahin, SSK Bölge Müdürü iken tanıdığı rektör yardımcısına, konuyu açıyor. Daha sonra, Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlere başlıyor. Uzun mücadeleler sonucu, üniversite hastanesinin Pendik’e gelmesi sağlanıyor.
480 YATAK
Hastanenin toplam açık alanı, 120 bin metre kare. Altunizade’deki SSK hastane binasının 20 dönüm alanı, yetersiz kalıyordu. Mart ayına kadar Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin tüm birimleri, Pendik’e taşınacak.
Dev sağlık kompleksinde, 480 yatak bulunuyor. Hasta odaları, tek ve çift kişilik. Koğuş sisteminden eser yok. Beş yıldızlı otellerdeki oda konforunda hasta odaları mevcut. LCD TV’ler, banyo, WC ve refakatçılar için koltuklar.
Diğer sağlık ekipmanları ise, son derece modern. Ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri, muayene odaları, son sistem teknolojiyle donatılmış durumda.
Tıpla alakalı, yok yok.
ÇEVREYE KATKISI DA BÜYÜK OLDU
Tıp fakültesi, sağlık hizmetinin yanında, çevreye de önemli katkılarda bulunmuş. Bölgede büyük bir dönüşüm başlamış durumda. Eski binalar, bir bir yıkılarak, yerlerine, yeni ve modern binalar inşa ediliyor. Fevziçakmak, Dumlupınar ve Velibaba mahallelerine komşu olan tıp fakültesi hastanesi, her üç mahalleye de, önemli katkılar sunuyor. Bölgedeki arsa ve daire fiyatları, önemli ölçüde artmış durumda. Ev ve dükkan kiralarında da, ciddi bir yükseliş var.
Bir sene öncesine kadar 90-100 bin TL’den satılan bir daire, bugün 130-150 bin TL’den alıcı buluyor.
Çevredeki en küçük dükkanın kirası, 2 bin liradan başlıyor ve 15 bin liraya kadar çıkıyor.
Gayrimenkul ve kiralardaki artışın, hastanenin tam kapasiteyle faaliyet göstermeye başlamasıyla birlikte, daha da artacağı ifade ediliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.