BU İLÇEDE PROJEDE HİZMETTE BİTMİYOR!
Tuzla Belediyesi ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği işbirliğiyle hazırlanan Geri Dönüşüm Mobil Eğitim Aracı, okullar ve meydanlarda Tuzla halkını bilinçlendiriyor.
21 Eylül 2017 Perşembe 17:29
Farklı atık malzemelerden yapılan ev ve süs eşyalarının sergilendiği TIR’ı ziyaret edenlere, sergideki eserlerin yapımını anlatan kitapçık ve broşürler hediye ediliyor.
Tuzla Belediyesi, özellikle çocuklar ve gençlerde çevre ve geri kazanım bilincinin arttırılması, atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşümünün sağlanması için bilgi ve bilinci arttıran yeni bir projeyi hizmete sundu. Tuzla Belediyesi ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği işbirliğiyle hazırlanan Geri Dönüşüm Mobil Eğitim Aracı, Tuzla Belediyesi’nin sosyal ve kültürel etkinlikleriyle kapılarını açtı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, geri dönüşüm mobil eğitim aracını gezerek eserleri yakından inceledi.
Geri Dönüşüm Mobil Eğitim Aracı Okullar ve Meydanlarda
Geri Dönüşüm Mobil Eğitim Aracında farklı atık malzemelerden yapılmış ev ve süs eşyaları sergileniyor. Öğrencilere sergideki eserlerin yapımını anlatan “Kullanmadıklarımızı Kullanalım” kitapçığı ve kağıt, cam, plastik, teneke, pil ve bitkisel yağların geri dönüşümü ve geri dönüşümünden elde edilen tasarruf imkanları hakkında bilgiler içeren “Biriktirelim ve Dönüştürelim” broşürleri hediye ediliyor. Ziyaretçilere çöplerini nasıl ayrıştıracakları, ayrıştırmanın ülke ekonomisi ve çevrenin korunmasına faydalarını içeren bilgilendirme de yapılıyor.
Mobil Eğitim Aracı, Atıklara Farklı Bir Gözle Bakılmasını Sağlıyor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, okullarda ve sitelerde sürdürdükleri geri dönüşüm eğitimine mobil eğitim aracı ile görsel zenginlik içeren yeni bir bakış açısı kazandırdıklarını söyledi. Aracın çevre ve geri dönüşüm bilincinin arttırılması için hazırlandığını belirten Başkan Yazıcı, “Geri dönüşüm malzemelerinin ekonomiye kazandırılması, doğal kaynaklarımızın doğru kullanılması, daha temiz ve daha sağlıklı bir dünyada yaşamanın ana unsurunu oluşturmaktadır. Çevre ve geri kazanım bilincinin artırılması, atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşümünün sağlanması, kullanılmayan ev eşyalarının farklı işlevlerde yeniden kullanımının sağlanması için bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılıyor. Bu organizasyon ile geri dönüşüm ile tabii kaynaklarımızın korunmasını, atıkların doğru bir şekilde ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılmasını ve bu bilincin oluşmasını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Duyuru Gazetesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.