20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C

BOMBA YAZI! FENERBAHÇE Mİ GALATASARAY MI?

Haber7 yazarı Evren Göz, hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe- Galatasaray Derbisini kaleme aldı.

Bomba yazı! Fenerbahçe mi Galatasaray mı?

18 Eylül 2024 Çarşamba 09:54

Aslan ligde hatasız: Eksik ama lider

Galatasaray'ın Fenerbahçe derbisi öncesi puan kaybına tahammülü yoktu. Gaziantep karşısında, erteleme maçı olduğu için kurallar gereği maçın oynanması gereken tarihten sonra transfer edilen oyuncular kadroda yer almadı. Icardi'nin de sakatlığından dolayı yer almadığı mücadelede, Batshuayi'nin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Belçikalı golcü, Süper Lig ölçülerinde çok kıymetli bir takım oyuncusu olduğunu yine ispatlarcasına mücadele etti. Ligimizde temaslı oyun esastır ve bu esasa uygun hareket eden, ideal bir santrfor tipi Batshuayi.

Maçın dikkat çeken oyuncularından biri Barış Alper oldu. Kariyerinde ilk kez 4 maç üst üste gol ile buluşan milli futbolcu, yoğun geçen sezonun ardından Euro 2024 temposunu da yaşadığı için az dinlenmişti. Sezon öncesi kampının bir kısmını kaçıran Barış, eski ritmini bulmaya başladı. Zaha ve Kerem'in ayrıldığı kadro yapısında Okan Buruk, Barış'ı pamuklara sarmalı. Zira bazı bölgelerin tam anlamıyla yedeklenmediği Galatasaray kadrosunda, Barış'ın yedeği bulunmuyor.

Yunus Akgün'ün gol atıp morallenmesi önemliydi. Dar kanat rotasyonunda Yunus, ayağına gelen bu şansı iyi değerlendirmeli. Galatasaray formasının önemini en iyi bilen isimlerden biri olarak, o formaya sarılıp, kariyerinde aşması gereken o eşiği atlaması gerekiyor.

Sarı kırmızılıların erken bulduğu gol ile biraz tempoyu düşürdüğü maçta, rakibe az sayıda pozisyon vermesi önemli. Selçuk İnan'ın ekibi Gaziantep ise maç öncesi planlarını sahaya yansıtamadı. Gerek savunmadaki duruş hataları, gerek çıkarken pas kayıpları ve Torreira-Sara ikilisini bir türlü geçememeleri, dağınık bir görüntü yarattı. Gelecek adına tablonun sıkıntılı olacağını söylemek gerek.

Galatasaray'da ise gözler şimdi derbide. Kadıköy'de Galatasaray'ın başında 2 kez sahaya çıkan Okan Buruk, henüz gol yemedi. İlk maçında 3-0 gibi net bir skorla sahadan ayrılan başarılı teknik adam, geçen sezon ezeli rakibine isabetli şut şansı tanımamıştı. Ancak durum bu kez farklı. Mourinho'nun Fenerbahçesi karşısında, Galatasaray'ın henüz kadro yapısının oturduğunu ve oyununun güçlendiğini söylemek mümkün değil. Ligde 5'te 5 yapmasına karşın, maalesef Süper Lig'de takımlar arasındaki kadro uçurumu, ortaya bu tür tablolar çıkarıyor. Galatasaray'ın oyunundaki eksikleri, Beşiktaş ve Young Boys maçları ortaya çıkarmışken, Fenerbahçe  maçı geride kalan 5 maça bakarak okunmamalı. Bu yüzden kadroda değişiklik, oyun planında sürprizler, ezber bozmak gerekiyor.

Hakem üzerinden değil, oyun üzerinden anlatabileceğimiz, hak edenin kazanacağı bir derbi olmasını temenni ediyorum.

Evren Göz - Haber7

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.