24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

BEKİR KILIÇ, YANLIŞ STRATEJİ KURBANI OLDUK

29 Mart?ta yapılan belediye başkanlığı seçimini beklenmedik bir şekilde kaybederek, hayal kırıklığına uğrayan AK Parti Kartal belediye başkan adayı Bekir Kılıç, seçimlerdeki başarısızlığı, yerel seçimlerde, genel siyaset ağırlıklı bir seçim çalışması yürü

Bekir Kılıç, yanlış strateji kurbanı olduk

RAKİPLERİMİZ GENEL SEÇİM HAVASI OLUŞTURDU
Belediye başkanlığı seçimleriyle ilgili bir değerlendirmede bulunan AK Parti Kartal belediye başkan adayı Bekir Kılıç, “Belediyeyi kazanamamış olmamızda bizim çalışmalarımızın olduğu kadar, bizim dışımızda cereyan eden çeşitli faktörlerin de büyük etkisi oldu. Bu faktörlerin başında rakiplerimizin 29 Mart seçimlerini bir yerel seçim havasından çıkararak, genel seçim havasına sokmaları geliyor. Bu da vatandaşlarımız üzerinde önemli bir etki yaratarak, nasıl olsa ben oy versem de, vermesem de AK Parti yine kazanır düşüncesi oluşturdu ve alabileceğimiz binlerce oy hatır gönül icabı başka partilere kaydı. Diğer önemli bir faktör de Arif beyin görev yaptığı 5 yıllık süreçte halktan kopuk, halka rağmen bir siyaset anlayışıyla yürüttüğü çalışmalara duyulan tepkiydi. Biz, elimizden geldiği kadar oluşan bu olumsuz havayı kırmaya ve toparlayıcı olmaya çalıştık ama demek ki, yeterli olmamış.” şeklinde konuştu.
AŞIRI GÜVEN VE STRATEJİ HATASI
En yoğun ve en başarılı seçim çalışması yürüten teşkilat olduklarını da vurgulayan Kılıç, çalışmalarla ilgili olarak yaptığı özeleştiri de ise, “Yürüttüğümüz çalışmalar sonucu kendimize büyük bir güven gelmişti ve kazanacağımıza neredeyse emindik. Fakat, bunun bir yerel seçim olduğunu ve yerel siyaset üzerine çalışmalarımızı yoğunlaştırmamız gerektiğini gözden kaçırdık. Yani, genel siyaset üzerine yoğunlaşarak, büyük bir strateji hatası yaptık. Saniyorum ki, seçimi kaybetmemizin en büyük nedeni de buydu.” ifadesinde bulundu.
ŞİMDİ ER OLMA ZAMANI
Belki böylesi hayırlıdır. Hayırlısı olsun.” sözleriyle açıklamalarına devam eden Bekir Kılıç, “Bundan sonraki süreç, ne getirir, ne götürür bilinmez ama şimdi askerlik zamanı, benim için de er olma zamanı. Partimin ve teşkilatımızın menfaatleri doğrultusunda çalışmalarıma partimin bir neferi olarak devam edeceğim.” dedi.
TAKDİR EDİLEN HER GÖREVE HAZIRIM
Partimizin misyonu doğrultusunda davamız için durmak yok, yola devam öngörüsüyle çalışmalarına devam edeceğini vurgulayan Kılıç, bundan sonraki süreçle ilgili olarak da, “Partim nerede, ne görev takdir ederse, ben hazırım. Bu, parti içi herhangi bir görev olabileceği gibi, teşkilatlar nezlinde de olabilir veya 5 yıl sonraki yerel seçimlerde yine belediye başkan adaylığı şeklinde de olabilir.” diyerek, tekrar belediye başkan adayılığının gündeme gelebileceği mesajını verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.