BAŞKANLAR KONSEYİ
Ümit Kahyaoğlu
Osmanlı'nın ilk başkenti Bursa'daki toplantının ev sahipliğini Bursa Büyükşehir Belediyesi yaptı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen gazeteciler cemiyeti başkanlarıyla birlikte yerel medyanın sorunlarını tartıştık. İstanbul yerel medyasını temsil eden ise bizdik. İstanbul Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı sıfatıyla Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun 41. Başkanlar Konseyi Toplantısına, başkan yardımcım Kadir Toprakkaya ile birlikte iştirak ettik.
Bursa, Türkiye'de yerel medyanın en güçlü olduğu il. Güçlü bir yerel medya yapısı var. Bu gücün altında yatan en önemli etken, güçlü sermayelerin gazete patronu olması. Nergis Holding ve Sönmez Holding'in bünyelerinde gazete, radyo, televizyon ve daha bi çok yayın organı var. Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu Olay Gazetesi'nin günlük trajı 20-30 binlerde. Bu gazetenin 148 çalışanı bulunuyor. Aylık gideri 600 bin lira.
Toplantılarda Bursadabugün.com haber sitesinin genel yayın müdürü Necati Kartal, siteyle ilgili çeşiti bilgiler verdi. Bursadabugün.com'un günlük ziyaretçi sayısının 40-50 bin olduğu bilgisini verdi. Bir yerel site olmalarına karşın bir çok ulusal yayın yapan gazetelerin ve internet sitelerinin reytingini geçtiklerini söyledi. Bu aşamaya gelmek için çok mücadele ettiklerini, her gün toplantılar yaptıklarını söyledi. İnternet sitesinde 18 kişi çalışıyor. Her gün yenilendiklerini, geleceğin medyasında üst sıralarda yeralabilmek için yoğun bir gayret gösterdiklerini söyledi.
Bunun gibi bir çok gazete yöneticisi, çeşitli açıklamalar yaptılar. Konuşulanları hayretle ve büyük bir dikkatle izledim.
Şunu gördük ki, yerel bir yayın organı bile ulusal medyayı geride barıkabiliyormuş. Ancak, bunu başarabilen yerel medyaların arkasında çok güçlü finans desteği var, büyük patronlar var.
Onları kendimizle kıyasladığımızda aradaki farkı gördük.
Dünya'da artık ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Bundan dolayı da yerelleşmenin önemi her geçen gün artıyor. Umarım bir gün sıra İstanbul yerel medyasına da gelir ve haketteği yeri alır.
Bir çift sözde Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden edelim. Bize çok iyi evsahipliği yaptılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir çok toplantımıza ve gezimize katıldı. Belediyenin çalışmalarını anlattı. Bursa'da tarihi yeniden günyüzüne çıkarmak için yoğun bir çalışma yaptıklarını söyledi. 26 bin konutu bu amaçla kamulaştırdıkları bilgisini verdi.
Türkiye'nin ilk yerli tramvayını Bursa'da ürettiklerini söyledi. Ülkenin ilk yerli tramvayında Recep Altepe ile birlikte test sürüşüne katıldık.
Daha önce tramvayın vagonlarını Almanya'dan 3 milyon yüz bin euro'ya ithal ediyorlarmış. Yerli tramvayı yaptıktan sonra Alman üretici, fiyatı 2 milyon yüz bin euro'ya çektiklerini söylemiş.
Artık ithalat yok diyor başkan, seri üretime başladıklarına dikkat çekiyor.
Timsah Arena'yı da ziyaret ettik. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile inşa ediliyor. Kaba inşaat kısmı tamamlanmış. Muhteşem bir stad. 45 bin seyirci kapasiteli stadın Türkiye'nin en nitelikli stadyumu olacağı bilgisini yine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'den alıyoruz.
Timsah Arena'nın üstü otomatik olarak açılıp kapanabiliyor. Yalnızca bu sistemin maliyeti 70 trilyon lira.
Altepe, Bursa'ya dünya'nın en modern ve ilk beş sıra içinde yeralacak bir stadyum kazandıracaklarını söylüyor.
Stadyumun neresine oturursanız oturun, aynı kalitede maç izleyebiliyorsunuz. Mükemmel bir akustiği var, deplasman takımları için korkulu bir yer olacak Timsah Arena.
Bursa'ya ve Türkiyemize yakışacak.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Duyuru Gazetesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.