08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara19°C

BAŞHEKİM DR. ALİ OKUR: ?RAMAZAN AYI TEDAVİ AYI?

Ramazan ayının yaz dönemine denk gelmesi ile birlikte ortalama 16,5 saatlik bir dönemi hiç bir şey yemeden ve içmeden geçiriyoruz. İşte bu durumun fizyolojik etkilerini Pendik Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ali Okur?a sorduk.

Başhekim Dr. Ali Okur: ?Ramazan ayı tedavi ayı?






Ramazan ayının insan vücudu için bir nevi tedavi ayı olduğunu belirten Pendik Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ali Okur, aç kalmanın aslında bir nevi tedavi olduğunu belirterek; “Vücudumuzdan atamadığımız toksinleri bu ayda atabiliyoruz. Vücut iç ve dış etkenlere karşı kendini korumaya almakta ve bağışıklık sistemi bu ayda kendini yenilemektedir.”dedi. Yaşanan sıvı kaybını en iyi karpuzun önleyebileceğini belirten Dr. Okur şu açıklamalarda bulundu: “Ramazan ayının sıcaklara denk gelmesiyle birlikte gün içinde sıvı kaybına maruz kalacağız. Yaşanan sıvı kayıplarının iftardan sahura kadar olan süre içinde telafi edilmesi ve daha hafif gıda maddelerinin tüketilmesi taraftarı olunmalıdır. İftar saati geldiğinde mideyi yormamak için ilk olarak su ile başlanabilir ve çorba ile devam edilerek mideye fazla yüklenilmemiş olunur.”

“Kalp, şeker hastaları da oruç tutabilir”

Ramazan ayında kalp, şeker, tansiyon hastalarının da oruç tutabileceğini belirten Uzman Dr. Ali Okur, ancak bunun doktorların vermiş olduğu öneriler doğrultusunda yapılabileceğini belirtti. Sahur ile ilgili bir sorumuzu da yanıtlayan Okur, sahurun uykuya kesinlikle tercih edilmemesi gerektiğini vurgulayarak; “Sahura kalkmadığımız vakit, vücudumuz yeterli besin değerini alamayacak ve gün boyu kan şekerinin düşmesi ile uyuşukluk yaşanması kaçınılmaz olacaktır” dedi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.