24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

AYAKKABILARINIZIN ÖMRÜ İÇİN HIZLI YÜRÜMEYİN!

Pendik?te tam 29 yıldır ayakkabı imalatı ve perakendeciliği yapan Yalçın Kundura?nın sahibi Mehmet Yalçın, hızlı yürümenin ayakkabıyı yıprattığını ve ömrünü kısalttığını belirterek; ?Hızlı yürümek ayakkabının ömrünü azaltıyor?diyor.

Ayakkabılarınızın ömrü için hızlı yürümeyin!





Hızlı yürümek ve kısa adımlar atmak ayakkabıyı çabucak yıpratıyor. Oysa dengeli yürüyerek ve adımlarımızı dikkatli atarak ayakkabılarımızın ömrünü uzatmak mümkün. Kaliteli ayakkabı seçimi, ayakkabıların bakımı ve ayakkabı ömrünü uzatmak gibi insanların merak ettiği konuları Pendik Fevzi Çakmak Mahallesi’nde tam 29 yıldır ayakkabı imalatı ve perakendeciliği yapan Yalçın Kundura sahibi Mehmet Yalçın’a sorduk. Başta kaliteli ayakkabı seçimi konusunda insanların titiz davranması gerektiğini söyleyen Mehmet Yalçın, türkçesi muşamba olan emitasyon(suni deri) ayakkabılardan uzak durulması ve gerçek deridenimal edilen ayakkabıların tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Bu tercihin hem ayak sağlığı hem de ayakkabı ömrü için baş kıstas olduğunu belirten Yalçın, ayakkabının yıpranmasındaki baş etkenleriyse; hızlı yürümek, adımları sık ve kısa atmak olarak açıkladı.

Ayakkabıları dinlendirmek şart

Ayakkabı ömrünü uzatmak için ayrıca ayakkabıyı zaman zaman dinlendirmek gerektiğini de belirten Yalçın, “Dinlendirilen ayakkabıların rutubet vb. nedenlerle deforme olmaması için mutlaka içine kalıp konmalı” dedi. 2007 yılında Pendik Belediyesinden “Çeyrek Asır Esnaf Ödülü” de alan Mehmet Yalçın, son olarak; ayakkabı bakımının eski usül boya ve cilalarla yapılması gerektiğini, yeni usül boyaların ayakkabı üzerinde kristalleşme yaptığını ve bunun da yine ayakkabı ömrünü kısalttığını sözlerine ekledi.


Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.