22 Kasım 2024
  • İstanbul8°C
  • Ankara10°C

ALMANYA'DA İŞLER İYİ GİTMİYOR!

Avrupa'da artan enerji ve gıda fiyatları en çok öğrencileri vurdu. Yapılan araştırmaya göre Almanya'da her üç öğrenciden biri yoksulluk sınırının altında yaşıyor.

Almanya'da işler iyi gitmiyor!

21 Ekim 2022 Cuma 15:07

Haber7

Rusya-Ukrayna savaşıyla beraber Avrupa'da başlayan enerji ve gıda krizi Euro Bölgesi'nde enflasyonu 40 yılın zirvesine taşırken, devlet tarafından yapılan yardım ve sübvansiyonlar ise yeterli bulunmuyor.

Artan enerji maliyetleriyle ormanlarda ağaç hırsızlığının arttığı Almanya'da öğrencilerin ise okulları bırakmaya başladı konuşuluyor...

ALMANYA'DA ENFLASYON EN ÇOK ÖĞRENCİLERİ VURDU

Almanya'da yapılan bir araştırma göre, ülkede her üç öğrenciden biri artık yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Yaşanan durumun daha da kötüye gitmesi beklenirken uzmanlar böyle giderse anne babalar bu kış çocuklarını finanse edemeyecekler uyarısında bulundu.

GENÇLER OKULU BIRAKMAYA BAŞLADI

Son 2 yılda kaç öğrencinin okulunu bıraktığına dair resmi bir istatistik olmasa da çok sayıda öğrencinin okulu bıraktığı söyleniyor.


"DAHA AZ ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRACAK"

Aman Ulusal Öğrenci İşleri Derneği'nin raporda ise şu ifadeler yer aldı;  Almanya'da her iki öğrenciden biri ailelerinden maddi destek alıyor. Para sıkıntısı çekenler, çocuklarını okumaya göndermeden önce iki, hatta üç kez düşünecekler. Ya da eğitime daha fazla yatırım yapmak yerine daha geleneksel bir yolu seçip geçimlerini kazanmayı mı tercih edecekler" 

100 YILLIK ŞİRKETLER İFLAS EDİYOR

Diğer bir taraftan geçen yılın eylül ayına göre bu yılın eylül ayında Almanya'da iflas başvurularının yüzde 34 oranında arttı. Almanya'da yüz yılı aşkın zamandır hizmet veren birçok köklü firmanın ekim ayı içerisinde iflas başvurusu yaptığı belirtildi.

Maliyetlerin yükselmesi sonucu, 1848 yılında kurulan sabun firması Kappus, 6 bin işçisi bulunan 156 yıllık otomotiv yedek parça üreticisi Borgers, 130 yıllık şekerleme firması Bodeta ve 125 yıllık inşaat şirketi Wolff Hoch und Ingenieurbau iflas ettiğini açıkladı.

Çikolata ve şekerleme üreticisi Bodeta tarafından yapılan açıklamada, "İflasın nedeni yükselen enerji fiyatları. Şeker yüzde yüz pahalılaşırken, glikoz yüzde 200 oranında pahalılaştı" ifadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü’nün (IWH) araştırmasına göre, geçen yılın eylül ayına göre bu yılın eylül ayında iflas başvuruları yüzde 34 oranında arttı.

ALMANYA 200 MİLYAR DOLARLIK FONU ONAYLADI

Almanya’da hükümetin tüketicileri ve şirketleri yüksek enerji maliyetlerinden korumak için oluşturduğu ve "artan gaz ve elektrik fiyatlarına karşı koruma şemsiyesi” olarak nitelendirilen 200 milyar avroluk fon Federal Meclis’ten geçti. Alman hükümeti, bu önlemlerin 30 Haziran 2024’e kadar geçerli olmasını hedefliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.