30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara15°C

AHMET CİN'DEN İBB'YE 1 AY SÜRE; YA YAPARSIN YADA BİZ DEVRALIRIZ!

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, sahildeki 930 araçlık yeraltı otoparkı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne adeta ültimatom verdi.

Ahmet Cin'den İBB'ye 1 ay süre; Ya yaparsın yada biz devralırız!

12 Ocak 2021 Salı 14:52

10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle basın mensuplarıyla biraraya gelen Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, gazetecilerin gününü kutladı.

Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde pandemi kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilen basın toplantısında, medya mensuplarıyla sohbet eden Başkan Cin, gelen soruları da cevaplandırdı.

İstanbul'un en çok yatırım yapan ikinci belediyesi olduklarına dikkat çeken belediye başkanı, bütçenin yüzde 31.5'inin yatırımları ayrıldığını ifade etti. 2020 yılı bütçesi 712 milyon lira olan Pendik Belediyesi, 200 milyon liradan fazla bir meblağı yatırımlar için harcadı.

Yine 2020 yılında 100 bin aileye nakti , gıda kolisi ve hijyen paketi yardımı yapıldı. 250 bin bağımsız bölüm olan ilçede geçtiğimiz yıl 100 bin aileye nakdi ve ayni yardımların yapıldığı belediye başkanı tarafından ifade edildi.

Sosyal yardımların maddi olarak karşılığı ise 40 milyon lira oldu.

Bütçe disiplini anlamında da örnek çalışmaya imta attıklarının altını çizen Başkan Cin, " Geride bıraktığımız yılda önemli bir tasarruf yaparak bütçe giderlerimizden yüzde 15 tasarruf ettik. Yapılan bu tasarruf, sosyal yardım ve yatırım olarak yine halkımıza döndü. Hiç bir müteahhit firmaya borcumuz bulunmamaktadır. Borçlarımızı günü gününe ödemekteyiz."diye konuştu.

Pendik sahilde kendi dönemlerinde inşasına başlanan ve yüzde 85'i tamamlanan ilçenin en büyük otoparkına yeni İBB yönetiminin şimdiye kadar bir çivi bile çakmadığına atıfta bulunan Belediye Başkanı Cin, " Pendik Sahilde yeraltı otoparkımız var. AK Parti döneminde başlayan bu çalışma ilçe merkezindeki otopark sorununa önemli ölçüde çözüm olacaktı. 930 araç kapasitesiyle İstanbul'daki en büyük otoparklardan biri olacaktı. Biz bu önemli projenin yüzde 85'ini tamamlamıştık. Ancak CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi şimdiye kadar hiç bir çalışma yapmadı. Bu konuyu Ekrem Bey'in kendisine bizzat söyledim. Geçen yıl Ocak ayına kadar bitireceğiz dedi. Aradan bir yıl geçti 2021 yılı ocak ayı geldi. Ortada yine bir şey yok, hiç bir şey yapmadılar, bir çivi bile çakmadılar. Çok sayıda yazışma yaptık, durumun önemini anlatmaya çalıştık, oralı bile olmadılar. En son bir ay süre verdik. Şubat ayına kadar çalışma başlatılmazsa Pendik Belediyesi olarak tahsisini alacağız ve 3-5 ay gibi bir sürede de halkımızın hizmetine sunacağız."dedi.

Haber:Yaşar Şimşek

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.