22 Kasım 2024
  • İstanbul7°C
  • Ankara12°C

AĞIRALİOĞLU'NDAN SONRA İYİ PARTİ'DEN PEŞ PEŞE İSTİFALAR!

Milliyetçi-muhafazakar camianın tanınan isimlerini yanına alarak ülkücülük makyajıyla kurduğu İyi Parti’yi CHP ve HDP’nin dümen suyuna sokmakla eleştirilen Meral Akşener’in partisi mum gibi eriyor.

Ağıralioğlu'ndan sonra İYİ Parti'den peş peşe istifalar!

29 Mart 2023 Çarşamba 17:46

Akşener'in üst düzey kurmayları, parti politikalarından rahatsızlığını ilan ederek İyi Parti'den ayrıldı. Kimisi "HDP'nin taleplerine boyun eğme" şikayetiyle Akşener'den koptu, kimisi "FETÖ" suçlamalarıyla İyi Parti'yle ilişkisini bitirdi. Partide Türk milliyetçiliğinin tasfiye edildiğini söyleyerek ayrılanlar da oldu, "Sorosçuların" egemen konuma geldiğini ifade edip kopanlar da...

İyi Parti'nin "ağır abilerinden" Yavuz Ağıralioğlu'nun istifası, kopuşun son halkasını oluşturdu.

Kuruluşundan bu yana İyi Parti'den ayrılan kritik isimlerden öne çıkanlar şöyle: İyi Parti Kurucularından Yusuf Halaçoğlu, parti içinde Türk milliyetçiliğinin tasfiye edildiğini ifade ederek kendisinin ve birçok arkadaşının bu nedenle istifa ettiğini söyledi. Halaçoğlu ayrıca Meral Akşener’in kendisine CHP ile ittifak kuracaklarını söylediğinde “Partiyi bitiriyorsunuz” eleştirisinde bulunduğunu belirtti. Halaçoğlu, “Türk milliyetçiliği tasfiye ediliyor. Bunu düşündüğüm için istifa ettim” dedi.

İyi Parti Kurucu Üyesi Özcan Yeniçeri, seçimlerde HDP ile iş birliği yapan İyi Parti ve CHP’ye sert tepki göstererek, “HDP ile iş birliğinin ve onunla birlikte  siyasetten bir sonuç almaya çalışmanın çaresizlikten ve ödleklikten başka bir anlamı yoktur. HDP, siyasi kamuflajlı bir terörist organizasyonudur” dedi.

İyi Parti Kurucu Üyesi Vedat Yenerer, partiden istifasına ilişkin yaptığı açıklamada “Benim için İyi Parti kocaman bir hayal kırıklığı olmuştur. Partimiz Meral Akşener hayran kulübüne dönmüş durumda. Türk milliyetçilerinin parti içinde önem teşkil etmediğini gördüm. Öcalan’a ev hapsi isteyenler, ‘Ege’de Yunan işgali yoktur’ diyenler üst düzey görevlere getirildi” dedi.

İyi Parti Kurucu Üyesi Hayrettin Barut, İP Genel Başkanı Meral Akşener’in basın toplantısında HDP için “Kürt siyasi hareketinin temsilcisi” ifadesini kullanmasına tepki göstererek, “Bölücü bir partinin Kürt kökenli vatandaşlarımızın siyasi temsilcisi olarak nitelendirilmesi, bu suretle hem Kürt kardeşlerimize hakaret edilmesi hem de bölücülük yapılması kabul edilebilir bir husus değildir.” dedi.

fszubfaxsae-0vq.jpg

İyi Parti Kurucu Üyesi Cezmi Polat, darbeci ve işkenceci Nurettin Soyer’in oğlu Tunç Soyer’in CHP ve İyi Parti'nin ortak adayı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılması üzerine, “Ülkücüleri ipe götüren babanın oğluyla işimiz olmaz” diyerek partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İyi Parti Kurucu Üyesi Seyit Yücel, “Türk milliyetçileri acele operasyonlarla partiden ihraç ediliyor” deyip partiyle ilişkisini kopardı. Yücel, “Ülkücülerin emeği ve alın teriyle kurulan partimizde bugün ideolojik mensubiyeti ve siyasi meşrebi bizce malum olmayanların kuşatmasından rahatsızım. Anayasamızda yer alan başlangıç maddelerinin de değiştirilebileceğini söyleyenlerle aynı masada olunmasından rahatsızım” dedi.

İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Akşener'in partisinden istifa etti. İsmail Ok, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki AK Parti ile mücadelede ‘Ben de varım’” diyerek AK Parti rozetini taktı.

İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, partinin PKK ile dirsek temasına şöyle tepki gösterdi: “İktidar olmak için her yolu mübah gören bir anlayış şu anda İYİ Parti’yi yönetiyor. Kızdığımız budur. Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak için PKK talebine, özerkliğe evet diyecekler.” Koncuk, istifa edip Zafer Partisi'ne katıldı. Daha sonra bir kez daha istifa edip İyi Parti'ye döndü.

İyi Parti Kurucu Üyesi Ümit Özdağ, partideki FETÖ sızıntılarını ifşa etmesinin ardından İP’ten atılmış ve yeni parti kurmuştu. Özdağ, o süreçte “Türk milliyetçilerinin yerine FETÖ’cü zihniyet getirildi” açıklamasını yaptı. Özdağ, İyi Parti’nin kuruluş amacından uzaklaşarak, Türk Milliyetçilerinin tasfiye edildiğini, Türk Milliyetçilerinin yerine FETÖ’cü zihniyetin hakim olduğunu, söylediklerinin ispatının, televizyonlarda ve internette seyredilebilecek görüntülerde olduğunu öne sürdü.

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile 3 Meclis Üyesi, İyi Parti'den istifa ederek AK Parti’ye katıldı.

İyi Parti'nin yönetimindeki en büyük belediye olan Nazilli'nin Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'a AK Parti rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

İyi Parti Düzce kurucu İl Başkanı ve milletvekili adayı Ercan Katırcıoğlu, “Sayın Akşener’in ‘Benim 7 sülalemde FETÖ’cü bulamazsınız’ söyleminin ardından 7 sülalesi FETÖ’cü olanların il başkanlığı görevine getirildiğini acıyla görmüş bulunmaktayız” diyerek, partisinden istifa etti.

fszuagqxwaatqx2-001.jpg

İyi Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu: Partide milliyetçi-muhafazakar çizginin dışındaki hamlelere itiraz etmesiyle sık sık gündeme gelen Ağıralioğlu'nun 4 kez görevi değiştirildi. 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı olarak Kılıçdaroğlu'nun belirlendiği son toplantıda yaşananlara karşı ses yükselten Ağıralioğlu, 29 Mart'ta, "Bugün geldiğimiz noktada İyi Parti'nin cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde karşı karşıya bırakıldığı oldu-bittinin, bize dayatılan ve bunun akabinde memleketin en müstesna makamlarının bir şantaja maruz kaldığı gerçeğinin beni mecbur ettiği kararı verdim. İyi Parti ile olan siyasi beraberliğimi nihayete erdiriyorum." sözleriyle İyi Parti'den istifa etti.

fszua0ixoaqz8pa.jpg

AKŞENER BİLE BIRAKTI:
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de partisinden istifa etmişti. 24 Haziran 2018 cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinde yarışan Meral Akşener, partisinden daha düşük oy alabimişti. Genel seçimlerde İyi Parti %10 oy oranına ulaşırken, cumhurbaşkanı adayı olan Akşener %7.3 oy alabilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın %52.6 ile zafer kazandığı seçimin ardından İyi Parti lideri Akşener, "neden başarısız olduk" tartışmasının parti içerisinde alevlenmesiyle genel başkanlığı bırakma kararı almıştı.
Akşener, 25 Ekim 2017'de kurduğu İyi Parti'den 22 Temmuz 2018'de istifa etmişti. Meral Akşener partinin olağanüstü kongreye gitmesini istedi ve sosyal medyadan yaptığı açıklamayla yeniden aday olmayacağını açıklamıştı. Akşener, "Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum." demişti. Ancak Akşener, daha sonra istifa kararından vazgeçerek liderlik koltuğunda oturmaya devam etmişti.

6 yıl içerisinde birçok üst düzey ismin ayrıldığı İyi Parti'nin kuruluşunda yer alan ağır topların hemen hepsi Akşener'den koptu. Kaynak:Haber7

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.