22 Kasım 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara14°C

AFET YÖNETİMİNE MODEL İLÇE OLACAK

Tuzla, kamu kurumları ve gönüllülerin katılımıyla afet yönetiminde model ilçe olacak. 340 gönüllü afet yönetimi eğitimi alacak. Gönüllüler, afet konusunda toplumsal bilinci arttıran faaliyetlerde bulunacak.

Afet Yönetimine Model İlçe Olacak

Tuzla Belediyesi, Tuzla Kaymakamlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi, Türk Kızılayı Eğitim Şubesi ortaklığıyla İstanbul Kalkınma Ajansı destekli “Toplum Tabanlı Sürdürülebilir Afet Risk Yönetim Modeli; Tuzla İlçesi” projesi gerçekleştirilecek. Proje kapsamında Tuzla’daki kamu kurum ve kuruluşlarının afet bilinci arttırılacak, gönüllü halkın örgütlenmesi sağlanacak. Her mahalleden 20 toplum temsilcisi olmak üzere 17 mahalleden yaklaşık 340 kişiye 28 saat afet yönetimi eğitimi verilecek.


Proje, Kamuoyuna Tanıtıldı

Projenin tanıtım toplantısı Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Afet Yönetimi Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, İlçe Müftüsü Ahmet Silkin, Kızılay Şube Başkanı Okyay Biçer ve çok sayıda davetli katıldı.


İlk 30 Dakikanın Önemi

Toplantıda ilk konuşmayı İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Afet Yönetimi Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu yaptı. Kadıoğlu, “Esas olan vatandaşın afete hazır olmasıdır. Valiliğin, kaymakamlığın afete hazır olmasının hiç bir anlamı yoktur. Deprem olduğu an, o an yalnızsınız. Ölümler ilk dakikalarda gerçekleşiyor. Bu ilk 30 dakikaya toplumu hazırlayabilirsek, bunun altından ancak kalkabiliriz” şeklinde konuştu.

Tuzla Kızılay Şube Başkanı Okyay Biçer ve Tuzla Müftüsü Ahmet Silkin de konuşmalarında, deprem gerçeği hakkında açıklamalarda bulundu.


Tedbirimizi Almak Zorundayız

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da konuşmasında alınacak tedbirlerin önemine değindi. Başkan Yazıcı, “Müftülülüğümüzün bu projede çok önemli görevi var. Bütün hutbelerde bu konu anlatılmalı. Bütün topluma yaygınlaştırılmalı. Toplum bu konuda bilinçlendirilmeli. Tedbirimizi almak zorunda olduğumuzu herkese anlatmak zorundayız. Hareketli bir dünyada bir şey olmaması mümkün değildir. Bu Allah'ın takdiridir. Sonuçta bir şeyin olmaması mümkün değildir. Kaçınılmaz bir son ve bu kaçınılmaz bu sonda realitelerin tedbirlerin alınması gerekmektedir.” dedi.

Herkesin Deprem Görev Emri Olmalı

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, herkesin deprem görev emri olması gerektiğini söyledi. Başkan Yazıcı, “Deprem sırasında herkesin sefer emri gibi deprem görev emri olmalı. Yani savaş anında herkesin cebinde bir sefer görev emri vardır. Mutlaka bizde de deprem görev emri olması lazım. Toplumda mutlaka bu organizasyon yapısını oluşturmak zorundayız.” dedi.


Çalışır, Projeye Tam Destek Verdi

Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, projeye tam destek verdiklerini vurguladı. Çalışır, “Tuzla Kaymakamlığı olarak Tuzla’da çakılacak bir çivide, her gözyaşında, her sevinçte, her alkışta gücümüz yettikçe bir kardeşiniz olarak bizi yanınızda göreceksiniz. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı. 




Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.