2. RENKLİ DEV KAYDIRAK, PENDİK MİLLET BAHÇESİ’NE YAPILDI
Pendik Belediyesi Pendik Korusu’nun ardından ikinci Renkli Dev Kaydırak’ı Pendik Millet Bahçesi’ne yaptı. Hafta sonu hizmete giren çift pistli renkli kaydırağa özellikle çocukların ilgisi yoğun oldu.

13 Ekim 2025 Pazartesi 15:52
Pendik Belediyesi, kurulduğu günden bu yana yeni donatılarla zenginleştirdiği Pendik Millet Bahçesi’ne bu kez renkli dev kaydırak yaptı. 3 yaş üzeri herkesin kullanabileceği kaydırak hizmete girdi. Daha önce Pendik Korusu’na yapılandan farklı olarak çift piste sahip renkli kaydırağa özellikle çocukların ilgisi yoğun oldu. Kimi çocuğuyla kimi de ailesiyle aynı anda pisten kayarak keyifli anlar yaşadı.
Kaydırak nasıl çalışıyor?
Renkli dev kaydırakta birbirine geçmiş çok sayıda plastik levha bulunuyor. Levhaların üzerinde çok sayıda minik tekerlek yer alıyor. Kayacak kişi şişme bir simide binerek bu levhalar üzerinden yer çekiminin etkisiyle aşağıya doğru hızla kayıyor. Pistin sonundaki hız kesici zeminle kayak sona eriyor.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Duyuru Gazetesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.