24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

110 BİN ÖĞRENCİ YARI YIL TATİLİNE GİRDİ

110 bin öğrenci yarı yıl tatiline girdi

Pendik’te 110 bin ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisi 15 gün sürecek olan yarı yıl tatiline başladı. Karne tatili dolayısıyla geçtiğimiz cuma günü Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda bir tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan milli eğitim müdürü Bahattin Gök, karnesinde kırık olan öğrencilerin velilerine uyarıda bulunarak, şiddet uygulamaktan kesinlikle kaçınmalarını ve hoşgörüyle yaklaşmalarını istedi.
Spor salonundaki törene okulun müzik öğretmeni tarafında organize edilen okulun Türk Halk Müzik Korosu damgasını vurdu. Türkiye’nin dört bir yanından seslendirdikleri türkülerle salondaki davetlilere hoşça vakit geçirten koronun ardından protokol konuşmalarına geçildi. Okul müdürü H. Osman Bayram günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma yaptı.
CEZA VERMEYİN
Bayram, konuşmasında, “Karne töreni bir ceza veya ödül töreni değildir, aileler bunu böyle bilsin ve zayıf olan çocukları cezalandırma yöntemine gitmesin. İyi not alan öğrencileri de ödüllendirirken fazla abartıya kaçmasın.” uyarısında bulundu.
KARNE, DURUM
DEĞERLENDİRMESİDİR
İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gök öğrenci ve velilere seslenirken, “Karne bir durum değerlendirmesidir, herkes durumunu görüp yeniden plan yapmalıdır. Onun için veliler öğrencilere çok iyi davranmalıdır.” dedi.
Daha sonra, eğitim dönemi boyunca çeşitli dallarda aldığı başarıların ödül ve madalyaları dağıtıldı. Karne töreninde tüm arkadaşları adına 2008-2009 1.dönem itibarı ile aldığı belge ve ağırlıklı not ortalamasına göre ilk üç sırayı 1.Burcu Günay 2. Furkan Kemikli 3. Büşra Terzi paylaştılar ve tüm arkadaşları adına okul müdürü H. Osman Bayram’dan karnelerini ve başarı belgelerini aldılar. Birinci sınıf öğrencilerinden Miray Bektaş ve Merve Nurdak ortaklaşa okudukları şiirle bir hayli ilgi çektiler. Öğretmenleri Emine Özdemir, öğrencilerinin bu performansının kendisini hayli mutlu ettiğini ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.