24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

100 BİN KİŞİNİN KALBİNE BAKACAK

Pendik Bölge Hastanesi, İstanbul?da bugüne değin görülmemiş bir hizmet gerçekleştirerek tam 100 bin kişiye ücretsiz kalp taraması yapıyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Feridun Koşar: ?Gizli kalan kalp hastalıklarının erken tanısını ortaya koyacağız? di

100 BİN KİŞİNİN KALBİNE BAKACAK



Yılbaşında açılan Özel Pendik Bölge Hastanesi, sahip olduğu modern donanımlı odalarının yanı sıra verdiği farklı sağlık hizmetleri ile de dikkat çekiyor. 15 adet suit olmak üzere, 100 hasta odası, 23 yataklı yoğun bakım üniteleri, 6 acil gözlem yatağı, tam donanımlı 4 ameliyathane ve 2 doğumhaneyi bünyesinde barındıran hastanede, 50 uzman doktor kadrosu ve bu kadro içerisinde 10 kadarı ‘Profesör’ ve ‘Doçent’ ünvanına sahip akademisyen ve uzman doktorlardan oluşuyor. Hastanenin Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Feridun Koşar, İstanbul’da bugüne değin görülmemiş bir hizmet gerçekleştirerek tam 100 bin Pendikliye ‘ücretsiz kalp taraması’ yapıyor olduklarını söyledi.

Plastik cerrahi de var

Modern bir Anjiografi ünitesinin yanında Biyokimya, Mikrobiyoloji, Patoloji, Endoskopi laboratuarları ve özellikle Kardiyoloji alanında sağlık sektöründeki yenilikleri Pendiklilere sunan hastane, ayrıca Plastik Cerrahi, Çocuk Cerrahisi gibi spesifik bölümlerde de hizmet veriyor. Maltepe ve Sancaktepe’de şubeleri bulunan Bölge Hastanesi, yılbaşından buyana Kaynarca E-5 yan yolu mevkiinde kurulan 3. şubesi Pendik Bölge Hastanesi ile artık Pendikliye ve bölge halkına da hizmet veriyor.

“Bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz”

Nisan ayında başlayan ücretsiz kalp sağlık taraması sayesinde, gizli kalan kalp hastalıklarının erken teşhis edebileceklerini söyleyen Prof. Dr. Koşar; “Ücretsiz kalp sağlığı taraması ile risk faktörüne sahip olan hastaları, basamak basamak uygulanan testler neticesinde tespit edeceğiz” dedi. Kalp sağılığı taramasında hastaların boy, kilo, bel çevresi, tansiyon ölçümü, kolesterol ve Trigliserit gibi laboratuar ölçümlerini de yaptıklarını belirten Koşar; “Sonuçlarında risk çıkanları, yine kendilerince daha ayrıntılı olarak inceleyeceğiz. Unutulmamalı ki kalp rahatsızlıkları, toplumumuzda çok sık görülen hastalıklar. Kalp hastalıklarına yakalananların çoğu bu durumdan habersiz oluyor ve bu da ileride kalp krizi gibi çok tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor.” şeklinde konuştu. Doğru ve zamanlı tedavinin ancak doğru ‘Erken Tanı’ ile sağlanabileceğini belirten Prof. Koşar, bu bölgede Koşuyolu Kalp Hastanesinin dışında bu tip büyük ve kapsamlı hizmeti sunabilecek bir başka hastanenin olmadığını da vurguladı. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Feridun Koşar, 100 bin kalp sağlığı taraması ile aynı zamanda bölgedeki ‘kalp hastalığı riskini’ ortaya çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.