08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara16°C

1 ŞUBAT?TA HERKES KENDİ DOKTORUNA

1 Ekim 2010 tarihinde uygulanmaya başlanan Aile Hekimliği?nde, şimdiye kadar doktorlar, ayırım yapmaksızın gelen her hastaya bakarken, 1 Şubat 2011 Salı gününden itibaren her doktor, kendi hastasına bakmaya başlayacak.

1 Şubat?ta herkes kendi doktoruna


Kendileriyle görüştüğümüz Pendik 7 No’lu Aile Hekimliği Merkezi doktorlarından Serim Tunçbilek, Nesrin Çoşan, Zekeriya Yaşardoğlu ve Rahime Taşdemir, kendi imkanlarıyla tutup hazırladıkları binada, bugün itibariyle günde 300-350 hastaya baktıklarını ifade ederken, bu hizmetlerinde büyük yardım ve ilgilerini esirgemeyen kaymakalmlık, belediye ve muhtarllık yetkililerine teşekkür ettiler.
Kendileriyle beraber 10 personelin çalıştığı binada 4 Sağlık Bakanlığı’nca görevlendirilen hemşire bulunduğunu, mutfak ve ofis elemanı olan diğer 2 personelin  masraf ve maaşlarını kendilerinin karşıladığını ifade ettiler.  Aile Hekimleri, gelen hastaların %25’inin kuruntudan kaynaklanan hastalar olduğunu belirterek, bu oranın ne kadar aşağı çekilebilirse, verimlerinin o  kadar artacağını belirtiyorlar.
Yetkililer, Aile hekimlerine, belediye başkanı Salih Kenan Şahin’in, 14 Ocak Cuma akşamı, Gülistan tesislerinde bir yemek vereceğini ve kendilerini dinleyeceğini de söylediler.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.