24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara5°C

1 MAYIS?TA YİNE SOL PROVAKOASYON

Taksim?de gerçekleştirilen 1 mayıs kutlamalarında yine olaylar yaşandı. Sol franksiyona bağlı gruplar, yine provake ettiler.

1 Mayıs?ta yine sol provakoasyon


33 yıl aradan sonra Taksim’de yapılmasına izin verilen 1 mayıs kutlamalarında olaylar vardı. Kutlamalara Pendik’ten katılan Memur-Sen’e bağlı sendika yönetim kurulu üyelerinin verdiği bilgiye göre, sol gruplar 1 mayıs’ı provake ettiler.
Başlangıçta memur ve işçi konfederasyonları polisin gösterdiği güzergah ve kontrol noktalarından geçirildikten sonra saat 11.00’den itibaren Taksim Meydanı’na alınmaya başlandı. Zaman zaman KESK’in bulunduğu grupların içerisinden TKP, Halkın Kurtuluşu Partisi, DİSK, Tek Gıda İş… gibi sol grupların bulunduğu yerlerden hükümet aleyhtarı sloganlar sık sık atılmaya başlandı. Sonra,” Katil ABD, Fethullahını al defol” gibi sloganlar marjinal gruplar tarafından sık sık kullanıldı. Bunların dışında, bir şölen havası içinde sendikalar, sivil toplum kuruluşları yerlerini aldılar. Türküler, şarkılar söylendi. Ardından konferderasyon başkanlarının her birine söz hakkı verileceği duyuruldu. Önce Türk İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu kürsüye çıktı. Kumlu, henüz sözlerine başlarken, şapkalarında Tek Gıda İş logoso bulunan 3-4 kişi ellerinde ağaç sopalarla kürsüye çeşitli cisimler atmaya başladılar. Daha sonra kürsüye hücum ederek, kürsüyü teslim aldılar. Bu arada itişip kakışmalar sırasında Sağlık Sen Başkanı Mahmut Kaçar’ın düşerek kolunun kırıldığı görüldü. Bunun üzerine önce Memur Sen’e bağlı sendikalar ve Hak İş’e bağlı işçi sendikaları ardından diğer konfederasyonların kuruluşları tören alanını sessizce terk ettiler. Böylece büyük ümitler bağlanarak bayram havası içiresinde geçeceği sanılan 1 Mayıs kutlamaları fiyaskoyla sonuçlandı.
1 Mayıs’a Pendik’ten de çok sayıda sendika temsilcisi ve üyesi katıldı.

HABER:ABDULLAH YADİGAR

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.