26 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara23°C

PENDİK MÜFTÜSÜ BİLGİÇ'TEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Pendik Müfüsü Musa Bilgi Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Pendik Müftüsü Bilgiç'ten Ramazan Bayramı Mesajı

11 Mayıs 2021 Salı 15:22

BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN 
Bir Ramazan Bayramına daha kavuşmanın mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz.
Bir taraftan da dünyanın korona salgın ve afetiyle mücadele ettiği bu süreçte pek çok kardeşimizi ve dostumuzu kaybetmenin hüznü ve acısını yaşıyoruz. Allah hepsine Rahmet Eylesin.
Bu genel salgın ve imtihan sürecinde dua ve ibadet yoğunluğu içerisinde bir Ramazan yaşadık böylece manen bir yükseliş ve kalb arınması gerçekleştirmiş olduk.
Bundan böyle bize düşen bu güzel kazanımları kaybetmeden devamını getirip yılın bütününü  adeta Ramazan maneviyatı içinde yaşamak ve yaşatmaktır. 
Bayramlar müminlerle kaynaşma kucaklaşma dargınlarla barışma günleridir.
Öncelikle Anne baba ve büyükler başta olmak üzere akrabalık bağlarını pekiştirme aslında Bayramın en vazgeçilmez hususlarıdır.
Modern çağ bizi her ne kadar bireyselliğe itse de mensubu olmakla iftihar ettiğimiz Yüce Dinimiz İslam bir cemaat ve cemiyet dinidir.
İnsanın sosyal bir yapıda kalmasını, yalnızlık   içine kapanmamasını isteyen bir Dindir.
Bütün bu sosyallik anlayışı bizi toplumsal sorunların çözümünde aktif rol almaya çağırıp bize hem manen sevap kazanma  hemde iyi bir vatandaş olup toplumun sorunlarına eğilen örnek bir insan olma yolunu açacaktır.
Duaların kabulü için Ramazan ayının bütünlüğü içerisinde arefe gününün ve bayram günlerininde mühim bir ayrıcalığı vardır. Özellikle salgının ve onun getirdiği tüm sıkıntıların ortadan kalkmasında Müminler olarak her şeyin sahibi ve kainatın yegane yöneticisi olan Rabbimize yönelmek en kısa ve tesirli yol olsa gerektir. 
Yunus Süresi 107. Ayette “Allah sana bir zarar verecek olursa, onu O’ndan başka giderecek yoktur. O senin hakkında bir iyilik dilerse onun lutfunu engelleyebilecek de yoktur. Bunu kullarından dilediğine nasip eder. Bağışlayan ve esirgeyen O’dur.” Buyurulmaktadır.
Biz inananlar Allah’ın müsaadesi ve bilgisi  dışında bir yaprağın bile düşmeyeceğini biliriz ve böyle itikad ederiz. 
O halde bize en başta lazım olan şey Allah’ın Rahmet etmesi yani acımasıdır. Ayeti kerimede Allah’ın Rahmetinin her şeyi kuşattığı ancak üç guruba özellikle acıyıp Rahmet edeceği vurgulanmaktadır.
Araf Suresi 156. Ayette; ” Allah buyurdu ki: Azabıma dilediğimi uğratırım; Rahmetim ise her şeyi kuşatmıştır; ayrıca rahmetimi
 1-Allah korkusu taşıyıp takvalı davrananlara 
2-Zekâtı verip yoksulu düşünenlere
3-Âyetlerimizin tümüne yürekten inananların üzerine yazacağım.” Buyurmaktadır.

Rabbim ölümüze de diri olup yaşayanlarımıza da Rahmet eylesin yani acısın. Ramazan Bayramımız Rahmete uğramamıza vesile olsun. Yine bu günlerde zor günler yaşayan Müslümanların ilk kıblesi ve mukaddes mekanı olan Kudüs’ü Mescidi Aksa yı korumaya çalışan Filistinli kardeşlerimizin yardımcısı olsun.
Bayramınız Mübarek Olsun 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.