26 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara26°C

PENDİK BELEDİYESİ HAYALLERİNE KAVUŞTURDU!

Muş'un Varto ilçesinde taşımalı eğitim veren köy okulundaki yetenekli öğrencilerden oluşturulan 40 kişilik orkestra, Pendik Belediyesinin himayesinde Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali'ne katıldı.

Pendik Belediyesi hayallerine kavuşturdu!

08 Mayıs 2017 Pazartesi 12:07

Muş’un Varto ilçesinde Hamurpet Ortaokulu’na 3 yıl önce atanan Müzik Öğretmeni Aslı Tanrıkulu, tahta, leğen, bidonlarla müzik yapmaya çalışan yetenekli öğrencilerle bir ritim grubu kurdu.  Daha önce hiç enstrüman çalmayan çocuklar için daha sonra müzik aletlerinin de içinde bulunduğu bir müzik sınıfı oluşturuldu. Orkestrada, bağlama, mandolin, keman, gitar, flüt, piyano gibi enstrümanları çalan öğrenciler, seslendirdikleri Türkçe, Kürtçe ve İngilizce birbirinden güzel şarkılarla köylerde ve ilçe merkezinde mini konserler vermeye başladı.

Pendik Belediyesi tüm imkanlarını seferber etti

Müzikle hayata bakışları değişen öğrenciler, 5’incisi düzenlenen Sansev İstanbul Uluslararası Çok Sesli Korolar Festivali’ne davet almayı başardı. Ancak maddi imkânsızlıklar Köy Orkestrasının önüne bir kez daha engel olarak çıkar. Öğretmen Tanrıkulu’nun yaptığı dayanışma çağrısına Pendik Belediyesi duyarsız kalmadı ve çocukların hayallerine ulaşmaları için tüm imkânlarını seferber etti. Belediye öğrencilerin tüm ulaşım ve konaklama masraflarını karşılarken; onlar için unutulmaz gezi programı da düzenledi.

“Çocuklarımızı sevindiren Pendik Belediyesine teşekkür ediyorum”

3 yıllık bir çalışmanın sonucunda festivale davet edildiklerini belirten müzik öğretmeni Aslı Tanrıkulu “Çocuklar çok heyecanlı, birçoğu heyecandan uyumamış. Ben de onlar adına çok mutluyum. Hepsi ilk defa İstanbul'a geldi. Öğrenciler hayatlarında hiç uçağa binmemişler, ilk kez bindiler. Buna vesile olduğum için çok mutluyum. Ben hiç böyle bir şey beklemiyordum. Bu ülkede bu kadar iyi insan olduğunu bilmiyordum. Bizi ve çocuklarımızı sevindiren Türk Hava Yollarına, Pendik Belediyesine, Varto Kaymakamı'na ve AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanlığına çok teşekkür ediyorum." dedi.

Çocuklara sürpriz kutlama 

İstanbul'a gelen orkestra, festival sonrası ikinci şehirdışı konserini Pendik Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde verdi. Konser sonrası Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Öznur Şahin Canayakın ve Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in eşi Sevtap Şahin’in yakından ilgilendiği orkestra üyelerine çeşitli hediyeler takdim edildi. Hediyeleşme programında ikiz kardeşler Rümeysa ve Sudanur’a doğum günü sürprizi yaşandı. Doğum günü pastasını birlikte kesen kardeşlerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

59101aedd1f98_dsc-0383.jpg

59101aed59b17_dsc-0371.jpg

59101aec6d9f6_dsc-0334.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.