10 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

MELEK AKNİL LİSESİ’NDEN HAYATIN KENARINDA BIRAKMAYIN, HAYATA KATIN!

Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğrencileri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Melek Aknil Lisesi’nden Hayatın kenarında bırakmayın, hayata katın!

04 Aralık 2019 Çarşamba 11:41

 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ kapsamında Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü yetersizlik türleri ve kaynaştırma dersi öğrencileri tarafından hazırlanan materyaller, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğretmeni Bilge KARADAĞ başkanlığında 11B/AMP ve 11 B/ATP sınıflarının organize ettiği; görme engelli bireylerin oynayabilecekleri şekliyle uyarlanmış (akıl küpü, dokuz taş, dünya haritası, tangram vb.) materyaller sergilendi. Sergiye Velibaba  Çok Programlı Anadolu Lisesi, Kartal Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinden okul idarecileri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

mansetete--se.png

Türkiye Görme Engelliler Derneğinden  Mikail GÜÇLÜ ile yapılan sohbette öğrencilere farkındalık kazandırıldı. Görme engelli bireylerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları zorluklar, insanlarla iletişimleri konularında konuşmacı Güçlü, öğrencilerle bilgi paylaşımında bulundu.

mansxet-is.jpg

Etkinlikle okuldaki ve diğer okuldan gelen öğrencilere “farkındalık kazandırılarak” günlük yaşamda görme engelli bireylerin hayatını nasıl kolaylaştıracaklarını deneyimleyerek öğrenmeleri sağlandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.