26 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara21°C

KURTKÖY'E KÜLTÜR SOKAĞI

Pendik Belediyesi kültür-sanat alanında projelerine hızla devam ediyor.

Kurtköy'e Kültür Sokağı

28 Mart 2021 Pazar 15:33

2021 projeleri içerisinde yer alan Kurtköy Kültür Sokağı ile kitap severler ve sanat meraklıları sokak üzerinde bulunan merkezlerde keyifli vakit geçirebilecek.

Mahalle ve sokaklara kazandırılan hizmetlerden biri de Kurtköy Kültür Sokağı olacak. Eski Ankara Asfaltı Caddesi üzerinde yapılacak olan Kültür Sokağı’nda 390 metrekare büyüklüğünde bir kütüphane inşa edilecek. Burada kitap okumayı seven öğrenciler ve vatandaşlar, kütüphanenin hizmetlerinden yararlanarak keyifli okumalar ve kitap etkinlikleri yapabilecek, araştırmaları için kaynaklara ulaşabilecek.Ziyaretçiler kütüphanenin hemen yanında bulunan meydanda ışıklı su havuzunu izleyerek keyifli zaman geçirilebilecek. Vatandaşlar aynı zamanda bölgedeki yaklaşık 230 metre yayalaştırılan yolda yeşil alana konumlandırılacak olan dinlenme alanları, oyun grupları ve aktivitelerle de temiz havada zaman geçirebilecek.2 etaptan oluşan sokağın yapımı bittiğinde Pendikliler, Kültür Sokağı’na gelerek yine aynı bölgeye konumlandırılacak El Sanatları Merkezi’nin hizmetlerinden de yararlanabilecek.Tüm düzenleme ve çalışmalar bittiğinde hizmete girecek olan açık alanlar, kütüphane ve el sanatları merkezi toplam 7 bin 675 metrekarelik bir alanı kaplayacak. Projenin ilk etabının Temmuz-Ağustos aylarında bitirilmesi planlanıyor.

Sanat severler de unutulmamış

Projenin planlaması yapılırken kitapseverler kadar sanat meraklıları da düşünülmüş. El işi ve el sanatlarıyla ilgilenen Pendikliler için yapılacak Kültür Sokağı içerisine 290 metrekare genişliğinde El Sanatları Merkezi de açılacak. Burada geleneksel ve modern el sanatları faaliyetleri birlikte hizmet olarak verilecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.