08 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara6°C

GEÇEN ZAMAN

Yener Çaycı

Bu köşede yazı yazmayalı bir yıl geçmiş aradan. Şöyle arkada bıraktığımız sürece göz attığımızda neler yaşamışız, neler.

Cumhurbaşkanlığı seçimi olmuş, gerek seçim sürecinde gerek siyaset sürecinde bin bir katakulli dönmüş, dönmeye de devam ediyor. Hala millet hakimiyetini içine sindiremeyenler var. Eskiden olduğu gibi milleti maske yapıp, millete rağmen iktidar olma girişimleri hala sürüyor. Çirkin ittifaklar had safhada. Birkaç seneden beri gündemimizi iştigal eden çözüm süreci hala çözülemeden devam ediyor. Farklı ve değişik manevralarla nereye varacak işin sonu, doğrusu bilemiyorum.

Yeni bir seçim süreci başladı. Ancak görünen o ki heyecanı çok yüksek olmayan ve sonucu belli bir seçim olacak. Burada zannediyorum iktidar partisi kendi rekorunu yenilemek istiyor. Buna mukabil muhalefetin herhangi bir iddiası yok gibi. Ya da görüntü böyle yansıyor.

İşte bu mihval üzere bizim gazetenin imtiyaz sahibi Ümit KAHYAOĞLU Beyefendi milletvekili genel seçimleri için AKP’den aday adayı oldu. Doğrusu Ümit Bey için milletvekili olma kararını tebrik ediyorum.  Milletvekili adayı olması ve seçilmesi durumunda; mecliste kalite anlamında bir farklılık ortaya koyacağına inanıyorum. Kendisi son derece kaliteli, Yunus gönüllü bir kardeşimizdir. TBMM’ye Ümit Bey ve onun gibilerin daha çok yakışacağına inanıyorum. Cenabı Haktan yar ve yardımcısı olmasını diliyorum.

Yine Eğitim Bir Sen Genel Başkanlığına seçilen Ali YALÇIN Beyefendiyi de tebrik ediyorum. Kendisi hakikaten inandığı değerlere bağlı, doğru bildiği yoldan şaşmayan, onurlu bir duruşu ve mücadeleci kişiliği ile sendikasına farklı bir anlayış getirecektir. Ali Bey geçmişte birilerinin kafasını kuma gömüp nema zamanları ortaya çıkanlardan değildir. Geçmişten bu güne dişiyle tırnağıyla mücadele vermiş; işin zahmetini sırtlamış, göğüs vermiş, bulunduğu ortama değer katmış, bu toplumun milli ve manevi değerlerini kendisine ölçü kılmış çok kıymetli bir şahsiyettir.

Ali Bey eğitim sektörünün her zaman içinde bulunmuştur. Eğitimin temel problemlerini bilen ve alternatif çözümler üretecek bir yapıya ve kapasiteye sahiptir. İnşaallah bu anlamda benim adamım anlayışından çok gerçek manada bu toplumun eğitim problemlerine çözüm üretmek için mücadele edecektir.  Ona da Cenabı Haktan yardım diliyorum.

Türkiye Dünya coğrafyasında çok daha ağırlığı olan bir noktaya geldi. Bugün mazlumların sözcüsü durumunda, yarın inşaallah problemlerini de çözen durumuna ulaşır. Tek problem Türkiye toprağına dikilen zehirli fideler. Bu fideler hem ormanlarımızı yok ediyor. Hem de çabuk ürüyor. Fitne ateşi kötüdür. Yaş kuru demeden yakıp kül eder. Tedbirli olmak lazım.  Saygılarımla.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.