26 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara22°C

DİN GÖREVLİLERİNE DUYULAN GÜVEN GERÇEKTEN % 12 Mİ

Hasan Demirci

21 Ekim 2019 Pazartesi 14:42

Fransız İpsos şirketi bir anket düzenleyerek en güvenilen kurumları sıralamış,  din görevlilerinin güvenilmez olduğunu bu araştırmada son sıralarda göstermek suretiyle tersten olumsuz bir algı çalışması yapmıştır.
 
Gazeteci Ertuğrul Özkök te bu anket çalışmasını  köşesine taşıyarak özellikle din görevlileri üzerinde durmuştur. Din görevlileri böyleyse  vay halimize demeye getirmiştir. 
 
Öncelikle İfade edelim ki insan insandır, hata yapar, çürüğe çıkar. Bir doktor hata yapınca bütün tabipler zan altında bırakılmaz. Bir avukat, bir mühendis, bir hakim, bir öğretmen vs. Hangi meslekten olursa olsun hata yaparsa suçun şahsiliği devreye girer tüm camiayı kapsamaz.
 
Peki bu çalışma özelinde farklı mesleklerde son sıralarda olmasına rağmen neden özellikle din görevlileri hedeftedir. Çünkü halkın sözüne itibar ettiği, güvendiği bir rehberdir. Onlar meydanda olduğu müddetçe hedeflerini, alçakça emellerini gerçekleştiremiyorlar. En son 15 Temmuz da Salalar vermek suretiyle halkı direnişe davet edip Vatanın hainlerin çirkin emellerinden uzaklaştırmalarında bu duruma şahit olduk.
 
Daha da önemlisi her gün namaz öncesi ve sonrasında, her hafta Hutbeler ve Vaazlar da ihtiyaç duyulan güncel konularda İslami bir bakış ve duruş ortaya koymanın nasıl olacağını en güzel şekilde ifade ederek halkımızı sahih dini bilgilerle bilinçlendirmektedirler . Bu durum elbette bu memlekette çok denaet içeren fikir ve hedefleri olanları adeta çılgına çeviriyor.
 
Geçmişte TV lerde, dizi ve tiyatrolarda, sinemalarda en çirkef rolleri en pejmurde kılık ve kıyafetle mahallenin imamına vermek suretiyle itibar suikastı yapanlar bu gün farklı bir kulvardan itibar suikastına devam ediyorlar.
 
Bir milleti yok etmek isterseniz,askeri istilâya lüzum yoktur. Ona tarihini unutturmak,dilini bozmak, dininden soğutmak ve dolayısıyla manevi değerlerini,ahlâkını soysuzlaştırmak, saygı duydukları Öğretmenler, imamlar, vaizler gibi yol gösteren şahsiyetlere itibar suikastı yapmak kafidir.
 
Bu emellerinden hiç vazgecmediler, geçmeyecekler de. Bu itibarla hem halkımıza hemde din görevlilerimize önemli sorumluluklar düşüyor. En çokta din görevlilerimiz temsil ettikleri makamın Hz peygamber sav efendimizden miras kaldığı bilinciyle hareket etmelidir. 
 
Selam ve Dua ile 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.