26 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C

BİRİMİZ HATA YAPIYOR DİYE HEPİMİZİ SUÇLAMAYIN!

Pendik Kent Konseyi tarafından servis şoförlerine yönelik organize edilen Can taşıyorum konulu seminer Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Birimiz hata yapıyor diye hepimizi suçlamayın!

24 Eylül 2018 Pazartesi 12:19

Pendik Kent Konseyi Başkanı Süleyman Yılmaz, servis hizmetleri başlı başına çok önemli bir sektör haline geldiği günümüzde okul taşımacılığı ayrı bir önem arz etmektedir, yavrularımız hepimiz için çok değerli ve kıymetlidir. Bu bilinçle hareket ettiğini bildiğimiz servis şoförleri seminerinde bir nebze olsun bir şeyler aktarmanın gayreti içindeyiz. Kent konseyi olarak sürekli eğitim ve sürekli denetim kuralının uygulanması taraftarıyız. Bir çok alanda Pendik Kent Konseyi Türkiye’ye örnek projeler üreterek adından söz ettirmeyi başardı. Bu alanda da neden Pendik öncü olmasın." ifadesinde bulundu.

İstanbul Taşımacılar Birliği Genel Başkanı Turgay Gül, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının eğitim camiası ve sektörümüze hayırlı uğurlu olmasını, bereketli, huzurlu ve kazasız geçmesi temennisinde bulunarak başladığı konuşmasında, "Ben bir Pendik’li olarak böylesi önemli bir organizasyonun bu ilçede yapılmasından ötürü çok mutluyum. Her sektörde yanlış yapan insanlar var olmasına rağmen nedense bizim sektörde bir kişi hata yapınca tüm camia suçlanıyor. Bu benim içimi acıtıyor, buna bir dur demek gerektiğine inanıyorum. Tabi bu çok hassas bir konu hepimiz can taşıyoruz daha da önemlisi geleceğin mimarları çocuklarımızı taşıyoruz. Doğal olarak gözler bizlerin üzerinde olacak bunun bilincinde hareket etmek gerektiğinden, her şoför arkadaşımızın biraz empati yapmasını ve her çocuğa kendi çocuğu gibi davranmasını buradan talep ediyorum umarım. Bu yıl çok başarılı bir sezon geçiririz ve tüm olumsuzlukları bir kalemde siler atarız." ifadesinde bulundu.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aldulkadir Çalışkan, "Servis şoförlerinin görevi sadece çocuk taşımak değil, gün boyu trafiktesiniz tüm canlılara ve hatta cansızlara karşı dahi sorumluluğunuz vardır. Bu bilinçle hareket etmeniz halinde inanın çok daha iyi günler sizleri beklemekte." diye belirtti.

Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Sami Divleli, " Nne kadar zor şartlar altında görev yaptığınızın bilincindeyiz, sizleri öncelikle üstün gayretlerinizden ötürü tebrik ediyorum. Bir ilçenin değil tüm şehrin servisçileri bir ve beraber olmalı ve o zaman tüm olumsuzlukların üzerinde daha kolay gelinir inancındayım." dedi.

 Trafik Eğitim Sunumu için daha sonra kürsüye gelen Trafik Polisi Bülent Aktaş, "Dönem dönem siz servis şoförleriyle bir araya gelerek uymanız ve uyulması gereken kuralları sizlerle paylaştık. Yeni uygulamalardan sizlere biraz bilgi aktarayım diye başladığı sözlerine salonu dolduran servis şoförleri yoğun alkış ile karşılık verdi. Aktaş, "Özellikle okul servis şoförleri biz trafikçiler için en değerli sürücü ve insan olarak yüksek bir yerdesiniz. Biz sizleri öyle bilir ve öyle tanırız. Ne şartlar altında görev yaptığınızı en iyi biler insanlarız." sözleri üzerine sık sık alkış alan trafik polisi Aktaş için şoförler arasında çok sevilen ve sempatik bir kişilik olduğu öğrenildi. Davetliler ilk defa bir trafik polisinin sürücüler tarafından bu kadar sevildiğine şahit olduklarını söylediler.

Son olarak kendisinin de bir servis şoförü kızı olduğunu ifade eden Davranış Bilimleri Uzmanı Ayla Şimşek, on numara şoför var mıdır, iyi şoför nasıl olunur, herkes şoförlük yapabilir mi, karşı insanla diyaloğa nasıl girilmeli, ben nasıl olsa haklıyım gibi düşüncelere kapılınmaması konusunda okul servisi şoförlerine iletişim, ve davranış biçimleri hakkında bir seminer verdi. İki saat süren program sonunda katılımcılara sertifakaları taktim edildi.

Haber:Yaşar Şimşek

dsc_0009-017.jpg

dsc_0017-012.jpg

dsc_0022-011.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.