19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara20°C

BEN SİZİ ÇOK İYİ ANLADIM BALMUK BEY

Bakanlığa yazı yazarak, ülke genelinde oluşturmaya çalıştığı korku ortamında, kendine alan açma girişimini deşifre ettiğim küçük bir sendikanın sekreteri, güya bana bir takım sorular sormuş, çok korktum!

BEN SİZİ ÇOK İYİ ANLADIM BALMUK BEY

11 Mayıs 2016 Çarşamba 12:00

Sorulara bakarız da siz kimsiniz? Temsil ettiğiniz değerleriniz nedir, toplumdaki karşılığınız nedir, eğitimciler neden yüzünüze bakmaz? Ürettiğiniz bir fikir, çözdüğünüz bir problem, elde ettiğiniz bir kazanım söyleyin, söyleyin de bilelim. Bu ülkenin insanına, eğitimcisine ne söylüyorsunuz? Söylemlerinizle, duruşunuzla bu topraklara neden bu kadar yabancı gibisiniz? Bunun için mi eğitimcilere, imza karşılığı duyurulacak fermanlar yazıyorsunuz? İsterseniz önce buradan başlayalım, ne dersiniz?

Evet, ben sizi çok iyi anladım Balmuk Bey; Siz; biz ne söylersek söyleyelim, hep aynı nakaratı tekrar eden bozuk plak gibisiniz. Şimdi iyi dinleyin: Bizim dört yüz bin üyemiz var, bakanlıkta bu kadar makam yok. İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin değiştiği dönemde bizim üye sayımız, üç yüz elli bin idi. İdareci atamalarında; siz ve türevleriniz, ihanet içine girmediğiniz dönemde yapılan sınavlı atamalardaki başarımıza bakmanızı tavsiye ederim. Bugün mağdur olanları, sizin ihanetiniz mağdur etmiştir, bunu unutmayın. Bilirsiniz ki bir görevden istifa edebilmek için önce o göreve başlamak gerekir. Genel başkanımız, 2010 yılında yapılan atamalarda, alnının akıyla, sınav kazanarak atanmıştır. Branşı tutmayan arkadaşımız idareci olduysa, tavsiyem, bakanlıktaki sahiplerinize bir yazı daha yazmanızdır.

Sendikacılığı öğrenmek için, o bahsettiğiniz öğretmenler odasındaki afişimize bir kez daha bakın bence. Bakın ve dürüst olun biraz. Bu ülkede, eğitim alanındaki hangi problem çözüldüyse, hangi kazanım elde edildiyse, altında bizim imzamız vardır. Nöbete dört saat ücret garantiyse elinizi tutan yok, buyurun bakanlık orada, gidin alın ve alkışlayalım. Biriken sınav ücretlerini toplu alınca, Gezi Parkına bir uğrarsın artık, ancak bu sefer dikkatli olun, öğrenci götürmeyin, sonuçta küçük de olsa sendikacısınız, zarar görmenize gönlüm razı olmaz.

Sayın Balmuk; siz ve sizin gibilerin ömrü bot yalamakla geçti. Devletin ve bürokrasinin gücünü arkanıza alarak kimseye hayat hakkı tanımadınız. Terör sevicilerden ayrılmadığınız dönemlerde sergilediğiniz kirli mirası yok mu sayıyorsunuz? O dönemki sendikanıza, sivil iktidarı indirme görevi verildiğinde, siz hangi birimde görev yaptınız, onu bilemiyorum, cahilliğime verin lütfen.

Bizler, bu ülkenin değerleriyle yoğrulmuş kadrolarız. En zor günlerimizde bile utanacağımız bir faaliyetin içinde bulunmadık. Tarihimize sahip çıktık, soyadımda taşımakla gurur duyduğum YAVUZ gibi, Fatih gibi bugün, insanlığın huzur ve mutluluğu için çalışmaya devam edeceğiz. İthal fikirlerin, sahte ideolojilerin dar kalıplarına sığmayacak kadar büyük bir öğretinin temsilcileriyiz. Biz, sizi iyi anladık da Balmuk Bey, Maksud’a ermek için yanlış kapıdasın, buradan sana ekmek çıkmaz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.