27 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLUR?

Ümit Kahyaoğlu

06 Eylül 2018 Perşembe 14:47

AK Parti, belediye başkan adaylarını belirlemek için çok titiz bir çalışma yürütüyor. Eylül ayı itibarıyla aday belirleme çalışmalarını başlatmış bulunuyor iktidar partisi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yerel yönetimlerin ve başkanların fotoğraflarını çektiklerini, illerin yanı sıra bölgesel sorunları da yakından izlediklerini ifade ettiği açıklamasında aday olacak isimlerle ilgili tiyolar verdi;

Özhaseki, açıklamasında, ''Yerel yönetimler birimi olarak biz kendi içimizde önce şehir sorunlarını belirledik. Bölge sorunlarını belirledik. Her ilin fotoğrafını çekmeye aylardır devam ediyorlar. Şimdi biz onları birkez daha teyit edeceğiz. Arkasından Sayın Cumhurbaşkanımız işaret ettiği bir konu var ki bu her şeyden çok önemli. Bu konuda da o düsturlara bağlı olabilecek ve bizim yüzümüzü ak edecek adaylarımızı belirlemeye çalışacağız. Nedir bu? Gönül belediyeciliği. Yıllardır bu ülkede 90'lı yıllara kadar hep ideolojik belediyecilik hakim olmuştu. Sonrasında bizim misyonumuzun, ekibimizin başlatmış olduğu hizmet belediyeciliği, sosyal belediyecilik vardı. Çok şükür güzel de oldu. Türkiye'de birçok şehrin eli yüzü açığa çıktı. Güzel işler hizmetler yapıldı. Bunu kimse inkar etmiyor zaten. Ama şimdi bir başka kavramla karşı karşıyayız. Doğrusu da bu zaten. Bütün belediye başkanlarımızın vatandaşla el ele, gönül gönüle bir şehri yönetmesi. Tabi onlara dokunmazsa onlardan gelen her teklifi her soruyu veya her sorunu çözecek şekilde bir gayretle yaklaşması ama bir taraftan da katılımcı belediyeciliği ortaya koyması işte bu adayları belirleyecek atmosfer önümüzdeki günlerde doğdu. Çalışmalarımız da zaten başladı. Pazartesinden itibaren şehirlerde aday tespitlerine başladık.'' açıklamasında bulundu.

İktidar partisinin aday belirlemede önemli iki kriteri var; Kaynakların doğru kullanılması ve halkla iletişim. Yerel yönetimlerin bütçesi var, bu bütçenin en doğru şekilde kullanılması isteniyor. Doğru yatırım yapmak ger ekiyor. Hangi bölgede hangi hizmete ihtiyaç varsa o hizmetin vatandaşın ayağına götürülmesi isteniyor.

Halkla iletişim de AK Parti'nin özellikle Başkan Erdoğan'ın en çok önem verdiği bir husus. Belediye Başkanı halka dokunacak, kibirden uzak duracak, karşısındakini kim olursa olsun adam yerine koyacak. Göz temasında bulunacak. Vatandaşla iş olsun diye ilgilenilmeyecek, çözüm odaklı olacak. Sürekli halkın içerisinde olacak. Her davete katılmaya özen gösterecek. Bir yere giderken eskort eşliğinde gitmeyecek. Mütevazi ve tevazu sahibi olacak.

Halktan onay alamayan hiç bir isim önümüzdeki dönemde belediye başkan adayı olamayacaktır. İktidar partisi kamuoyu anketlerine önem veriyor. Bu amaçla aday belirleme noktasında çalışmaları başlatmış bulunuyor. Hem halk nezdinde hemde teşkilat nezdinde araştırmalar yapılıyor. Aday olacak ismin halkta mutlaka karşılığı olması gerekiyor. Teşkilattan da geçer not almak önemli bir kriter.

Şimdi büyük bir heyecanla kamuoyu AK Parti'nin adaylarının kimler olacağını merak ediyor. Bizim en çok merak ettiğimiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve ilçe belediye başkan adayları. Özelde de Pendik Belediye Başkan adayı..

Adaylıktan önce aday adayı olmak gerekiyor.. Aday adaylığı için bir çok isim şimdiden nabız yoklamaya başladı, bazı isimler ise resmi olmasa bile aday adaylığını açıkladı ve uzun bir süredir çalışma yürütüyor.

Pendik'ten aday adaylığı için önümüzdeki günlerde çok sayıda isim ortaya çıkacaktır.

Mevcut Belediye Başkanı Dr.Kenan Şahin, bir dönem daha belediye başkanı olmak için parti görev verdiği takdirde Pendik'e hizmet etmek arzusundadır.

Dürüst Başkan olarak kamuoyunda isim yapan Şahin, 9 yıllık başkanlığı döneminde bir çok hizmete imza atmış ve çalışkanlığı ile dikkat çekmiştir. İlçeye önemli eserler kazandırmıştır. AK Parti'nin Kenan Şahin'e bir dönem daha Pendik Belediye Başkanlığı görevini tevdi etmesi ihtimal dahilindedir.

Başkan Şahin'in dışında bizim kulağımıza gelen ve muhtemel aday adayı olacak isimler şunlardır; Ahmet Cin, Rüstem Kabil, Nurettin Beşinci, Murat Kaya, Salih Varlıbaş, Murat Türkyılmaz, Tarık Ziyansız, Turgay Kılıç, Ramazan Öztürk ve Bülent Aydın.

Bu isimlere ilerleyen günlerde kuşkusuz yenileri de eklenecek ve 15'e yakın isim Pendik Belediye Başkan Adayı olmak için yarışacaktır.

İstanbul ilçe belediye başkan adayları için son sözü kuşkusuz Başkan Recep Tayyip Erdoğan söyleyecektir.

Erdoğan, aday belirleme noktasında duygusal hareket eden bir lider değildir. İsimlerle ilgili önüne gelen raporlara, anket sonuçlarına ve referanslara bakacaktır. "Hangi adayla seçime girersek daha yüksek oy alarız." gerçeğinden hareketle Pendik Belediye Başkan Adayı için son sözü söyleyecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut belediye başkanı başarılı ise ve hakkında olumsuz çok önemli bir şey yok ise devam etmeyi tercih eden bir yapıda.

Bize düşen, en hayırlı hizmeti yapacak ve en hayırlı olacak ismin ilçeye belediye başkan adayı olmasıdır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.