26 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara26°C

11 MAHALLEYİ BİRBİRİNE BAĞLAYACAK YOL

Pendik Belediyesi bugüne kadar yapılmış en büyük yol açma çalışmasını başlattı. 11 mahalleyi birbirine bağlayacak 15 kilometrelik yolla Sultanbeyli sınırdan Tuzla’ya kesintisiz ulaşım sağlanacak.

11 Mahalleyi Birbirine Bağlayacak Yol

20 Nisan 2018 Cuma 11:18

Tamamlandığında toplamda 11 mahalleyi birbirine bağlayacak yol sayesinde kuzeyde Velibaba’dan güneyde Ahmet Yesevi Mahallesi’ne doğrudan kesintisiz şekilde ulaşım sağlanacak. Bir diğer anlamda ise sürücüler Sultanbeyli’den Tuzla’ya transit geçiş yapabilecek. Kentin ulaşım anlamında omurgası olacak yol yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda olacak. Yeni yol çalışması, aynı zamanda mahalleler arasında trafik yoğunluğunu azaltacak.

Etap etap yapılıyor

Pınar Caddesi’nde başlayan yol kuzeyden güneye sırasıyla Ertuğrulgazi, Velibaba, Yayalar, Sülüntepe, Şeyhli, Güllübağlar, Ramazanoğu, (Sanayi) Kavakpınar, Orhangazi, Fatih ve Ahmet Yesevi Mahallelerini birbirine bağlayacak. Bu kapsamda Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını etap etap sürdürüyor.  Hali hazırda yol açma çalışmaları Velibaba Mahallesi Pınar Caddesi’nde devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin'in de yakından takip ettiği devasa çalışmanın önümüzdeki birkaç yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.