29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

YÜREKLERE DOKUNMAK İÇİN ATKI DOKUDUK

Milli Eğitim Vakfı İlkokulu 3.sınıf öğretmen ve öğrencileri sevgi ve kardeşliği artıracak, yüreklere dokunacak faaliyetlerle çok uzaklardaki Şırnak ve Siverek’te çeşitli köy okullarında okuyan öğrenci kardeşlerine ulaştırmak için atkı dokudular.

Yüreklere Dokunmak İçin Atkı Dokuduk

26 Aralık 2018 Çarşamba 11:38

Öğrenciler soğuk kış mevsiminde kendilerini hatırlamaları için bu atkıları PTT aracılığıyla gönderdiler. Her öğrenci duygularını anlatan birer mektup yazarak onları düşünen, emeğini, harçlığını paylaşacak birileri olduğunu hatırlamalarını istediler.

Bir öğrenci paketleme esnasında bir söylemi herkesi duygulandırdı. “Onlar uzakta olduğu için boynuna sarılamadık ama atkılarımız bizim yerimize onların boynuna sarılacak”

dsc_0015-019.jpg

Projeyi gerçekleştiren 3. Sınıflar adına konuşan Recep Erdil ve Ebru Menemen “Daha önce çalıştıkları ve birçok mağduriyetin olduğu bölgedeki (Uludere / Şırnak ve Şanlıurfa/ Siverek) okullarını unutmadıklarını, öğrencilerimizin oralarda kendileri gibi öğrenci olan ve tanımadıkları öğrencilerle irtibat kurarak duygularını geliştirmelerinin sağlamak amacıyla 410 atkı ördük. Atkı bizim için bir bağ oluştursun istedik. Öğrencilerimizle bunu paylaşınca çok sevindiler. Öğrencilerin büyük bir keyif ve istekle sınıfta Serbest Etkinlik ve Görsel Sanatlar dersinde Şırnak ve Siverek’in kış mevsimi dolayısıyla başlattığımız atkı örme etkinliği amacına ulaştı. Hem aileler hem öğrencilerimiz hem de biz çok mutlu olduk. Eğitimin sınıflardan topluma ve yüreklere taşması lazımdır. En azından bu etkinlikle bunu başardık. Bu projeyle 3.sınıfların artık doğuda 410 tane daha yeni arkadaşı olmasını sağladık. Sınıf içinde boş yoğurt kovası ve dil çubuğu ile atkı ören çocuklar birbirinden güzel rengarenk atkıları ambalajlayarak birkaç kolide kitap desteği sağlayarak postaya verdiler.  Okul Müdürü İhsan KOÇ “Ülkenin doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi olmadığını; her birinin ülkemiz için gelecekte kardeşlik ve huzur içinde yaşanacak toplumu yaratmak alın teri dökmek, el ele vermek, mutlu yaşama giden izleri bulmak için eğitimin gücünden yararlanmak gerektiğin, öğretmen, öğrenci, Okul Aile Birliği olarak birbirimizin ihtiyaçlarını gidermek için dayanışma içinde hareket etmenin önemli olduğunu vurgulayan Okul Müdürü İhsan KOÇ dostluk köprüsü kurmanın yolu bu ülkede yaşayan herkesin birbirini anlamasıyla gerçekleşeceğini söyledi. Bu projeyi gerçekleştiren 3. Sınıf öğretmenlerini, aileleri, öğrencileri tebrik ediyorum.

Törende hazır bulunan Duyuru Gazetesi Genel Yayın Müdürü Yaşar Şimşek beye öğrencilerin ördüğü bir adet atkı hediye edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.