23 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

YSK MAZBATAYI GERİ ALABİLİR Mİ?

İstanbul İl Seçim Kurulu, YSK'nın kararını beklemeden son dakika bir kararla mazbatayı Ekrem İmamoğlu'na verdi.

YSK mazbatayı geri alabilir mi?

17 Nisan 2019 Çarşamba 18:03

YSK'ya seçimin iptal edilmesine yönelik itirazlar henüz sonuçlanmamışken ve ortada büyük bir usulsüzlük görülüyorken İl Seçim Kurulu'nun bu kararı büyük tepki ile karşılandı. Ekrem İmamoğlu'na İl Seçim Kurulu tarafından verilen mazbata, YSK tarafından geri alınabilir mi sorusu da gündeme gelmiş oldu. Ahaber Yurt Haberler Şefi Kerim Ulak, bu süreçle ilgili olarak son sözün YSK'da olduğunu ifade etti.
İstanbul İl Seçim Kurulu'nun ajanslara son dakika olarak düşen kararı yoğun tepki topladı. İstanbul seçimleriyle ilgili hukuki süreç devam ederken İl Seçim Kurulu'nun acele ile mazbatayı CHP adaya Ekrem İmamoğlu'na vermesi hukuki süreci de askıya alma yönünde bir karar olarak değerlendirildi. A Haber Yurt Haberler Şefi Kerim Ulak, yaşanan bu gelişmeyle ilgili akıllara gelen YSK, verilen bu mazbatayı geri alabilir mi? sorusunu yanıtladı. İşte Ulak'ın o açıklamaları:

BU HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDECEK

Ortada hukuki bir süreç var. İl Seçim Kurulu mazbata verebilir ama nihai karar YSK'da. Kırklareli Keskin örneğinde olduğu gibi YSK verilen mazbatayı geri alabilir. Keskin'de İyi Parti adayı mazbatasını almıştı ama YSK'nın kararı ile bu durum bozulmuştu. AK Partili'lere sesleniyorum ben, hiç yeise kapılmasınlar. Bu hukuki süreç devam edecek. Keskin'de kısıtlı seçmen usulsüzlüğü vardı İstanbul'da ise daha ciddi usulsüzlükler var. İstanbul'da Cumhuriyet tarihinin en büyük oy hırsızlığı bu seçimlerde yapıldı. Şimdiden kimse sevinmesin. YSK'ya AK Parti tarafından ulaştırılan çok ciddi belgeler var.

Kaynak:Sabah

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.